Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciękowłosa

mam cienkie wlosy ale postanowilam, ze bede zapuszczala, chce do ramion

Polecane posty

Gość ciękowłosa

miec, kto jeszcze? mam teraz do linii brody, za jakies pol roku powinnam juz miec prawie do ramion

Gość zamykamy na dzis
moja koleżanka ma takie.I latem strasznie jej się przetłuszczają , całe różowe przedziałki jej się robią.Nieładnie to wygląda.

Gość ciękowłosa
a co najgorsze łoniaki mam bardzo mocne, twarde i gęste...dlaczego los jest taki okrutny 😭

Gość ciękowłosa
łoniaki tez mam rzadkie :D jak to rozowe przedzialki? no sluchaj, no, slabizne mam na tej glowie, ale myje co dzien, dbam regularnie :O

Gość zamykamy na dzis
no ma delikatne włosy i jak się spoci to prześwity skóry widać.Jakbyś grzebieniem te włosy przejechała.Ale do niej krótkie nie pasują.

Gość ciękowłosa
mi sie przetluszczaja ale nie od skory glowy tylko najpierw koncowki sie straki robia. widzialas cos takiego? no tez mam przesiwty jak sobie tak przeczesze, ale co ja moge na to poradzic? czy w krotkich to widac :(

Gość okaokaokaokaa
ja mam cholernie cienkie i zapuszczam bo lubię długie ale dobrze to to nie wygląda :o

Gość zamykamy na dzis
no też się zastanawiałam , ona ma przetłuszczające się od czubka.Jak umyje to niby gęste , ja bym na jej miejscu wlaśnie takie do brody miała.Najłatwiej umyc , ułożyć.Zawsze na szczotce można nasadę podnieść.A u niej po dwoch godzinach różowe palce takie prześwity.A doł ma puszysty.I kur,,, też spać nie mogę.:D

Gość ciękowłosa oridżnal
to znaczy ze nie potrafi pielegnowac swoich wlosow. musi cos zrobic z nadmiernym wydzielaniem sebum. zazwyczaj nosze takie do linii brody, ale z nimi to w zasadzie niewiele da sie zrobic. mam za cienkie by miec do pasa, ale tak do ramion wlasnie chce, wycieniiuje sie, dobre ciecie zalatwia 50% problemu

Gość zamykamy na dzis
no ja jej nie powiem bo mi głupio.Jeszcze jej przykrość zrobię.

Gość ciękowłosa oridżnal
jesli to bliska przyjaciolka to nie powinnas sie bac jej doradzic jak znasz cos, co by moglo pomoc. a jak taka tam zwykla kolezanka to lepiej rzeczywiscie nie :P

Gość zamykamy na dzis
koleżanka zwykła.Zreszta nawet jak masz cienkie zawsze możesz clip on dobrać i nikt się nie pokapuje jak kolor dobrze dobierzesz.Teraz jest masa "wpomagaczy"

Gość ciękowłosa oridżnal
nie tam clip, natury sie nie oszuka ;) lepsze zadbane ale wlasne niz clipy

Gość zamykamy na dzis
jak tam kto woli ja zmykam .brej

Gość jestem cienka
ja tez mam bardzo cienkie wlosy, tylko ze krecone, czyli gorzej juz byc nie moze...Ale tez sie uparlam zeby zapuscic, i obecnie mam takie do obojczyka. I powiem wam, ze daja rade, tyle ze trzeba uzywac odpowiednich kosmetykow. Problem polega na tym, ze wlosy krecone wymagaja odpowiednich kosmetykow, ktore nie zawieraja pewnych, a za to zawieraja w skladzie inne substancje. I niestety, zadne z tych popularnych, dostepnych w drogeriach szamponow czy odzywek nie spelniaja wymagan. A o jakie substancje chodzi, to pewnie kazda wie, albo moze znalezc w necie. Zreszta, nie dotyczy to tylko wlosow kreconych, ale kazdych, tyle ze proste nie reaguja tak strasznie na silikony czy inne. Do cienkich wlosow, najlepiej uzywac oczywiscie wszystkiego co nadaje objetosci, a co dziala na wasze akurat wlosy, to juz kwestia indywidualna. Ale naprawde polecam zapoznanie sie z lista zzabronionych skladnikow i zainwestowanie w drozsze, ale za to naprawde dobre dla wlosow srodki. to dziala.

Gość ciękowłosa oridżnal
zamykamy dobrej ;)🖐️ silikonow unikam, juz wyeliminowalam z szamponow zle substancje, zostaly mi w sumie 3 odzywki ktore maja 2 silikony a 1 proteiny pszeniczne (one tez sa zakazane, dzialaja jak silikony), z czego w 2 odzywkach sa juz koncoweczki na doslownie 2-3 uzycia. szkoda mi po prostu wywalic, bo to jednak pieniadze ktorymi ja za przeproszeniem nie sram :( te bez silikonow nie sa takie drogie, ale trzeba sie naszukac ich. a cos konkretnego bys polecila? mi tez sie wlosy faluja, czasem robia sie ladne loczki, czasem sa bardziej proste.

Gość jestem cienka
ja uzywam kosmetykow do wlosow kreconych. Moroccan Oil szampon i odzywka (ale oryginalne z Moroccan Oil a nie podroby Argan Oil itp), a z tanszych i bardziej dostepnych to seria do kreconych wlosow z Naked Style. Moge to polecic kazdemu, niezaleznie od rodzaju wlosow. A nawet powiem, ze najlepiej jest uzywac kosmetykow do kreconych wlosow (oczywiscie tych o odpowiednim skladzie), bo one sa szczegolnie delikatne, odzywiajace i nawilzajace, a przeciez nie powoduja ze proste wlosy beda sie krecic. Polecam tez jako uniwersalny kosmetyk, nie tylko jako odzywke, Henne WaX. Jest zupelnie naturalna, i choc to niejest napisane na opakowaniu, to oprocz tego ze jest odzywka, dziala tak samo jak szampon i mozna ja tez stosowac jako srodek do stylizacji.