Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tanita...

boje sie wstrzyknecia kontrastu

Polecane posty

Gość tanita...

Mam miec robiony scaner a co za tym idzie musze przed badaniem miec wstrzyknety kontrast.Bardzo sie tego boje.Moze ktos przez to przechodzil i powie mi jak sie po tym czul.Troche panikuje.

Gość fefwe
Nic strasznego. Igiełka w żyłę, ok 100 ml płynu. Nie boli, może się tylko lekko niedobrze zrobić.

Gość złośliwakocica
Ja miałam wstrzyknięty kontrast podczas tomografii komputerowej. Poczułam ciepły strumień powietrza rozlewający się od jamy ustnej, przez gardło, cały brzuch, aż po sam zadek :) Ciepło "rozlało się" i po chwili ustąpiło. Czasem też można poczuć ból w miejscu wstrzykiwania, ale ja go nie doświadczyłam...:D

Gość CO ROBIC? CO TO MOZE BYC????
nie czujesz tego, pynie tylko, czy nejstes alergiczka? to wane, jesli jestes alergiczka musisz powiedziec o tym przed wstrzyknieciem, wstrzykna ci specjalny kontrast dla alergikow

Gość tanita...
slyszalam o tym cieple wlasnie i troche sie boje mam 125 ml leku ULTRAVIST 370 A czy jestem alergiczka tego nie wiem.Nigdy mnie mialam tego badania a z innymi lekami nie mialam problemu.Teraz panikuje i to jest okropne.

Gość CO ROBIC? CO TO MOZE BYC????
sokojnie, gdybys miala na cos alergie tjuz bys pewnie wiedziala, a poza tym ostatnio mialam rezonans robiony i tez wspominalam ze jestem alegiczka to powiedzieli mi ze teraz sa inne kontrasty niz kiedys, nie wywoluja reakcji alergicznej, nawet ostatnio czytalam o tym. jakie badanie bedziesz miala dokladnie , to rezonans magnetyczn?