Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem co myslec

inna płeć na prenatalnym inna teraz

Polecane posty

czy mialyscie taka sytuacje ze na badaniu prenatalnym (drugim - ok. 23 tc) podano wam plec dziecka...a teraz na normalnym badaniu ok 31 tc wyszla inna plec ? W 23 tc dowiedzialam sie ze bede miala córeczke...czlowiek sie niestawił...a wczoraj w 31 tc na zwyklym badaniu USG powiedzieli mi ze na 100 % chlopak... dodam, ze na prenatalnym tez mi mowiono, ze to 100 % pewne.... zle sie z tym czuje..wiadomo najwazniejsze zeby dzidziuś był zdrowy, ale zostalo okolo 8 tyg do porodu...nie cale dwa miesiace...i ciezko mi sie przestawic na to, ze bede miala syna a nie corke...

Gość słyszałam ze jak mówia córcia
to nie jest to pewne. ale jak juz potwierdza chłopca to tak bedzie zwłaszcza ze u ciebie juz jest 31tc wiec siusiak jest juz pewnie uksztaltowany na tyle ze nie mozna sie pomylic. swoja droga zazdroszcze troszke....ja liczyłam w głebi ducha na chłopca a jak mi ostatnio doktor powiedział ze raczej dziewczynka to jakos mi dziwnie..wiadomo ze naj naj dla mnie aby bylo zdrowe i bede kochac bez wzgledu na płac.

Gość ruanda
Co rozumiesz przez badanie prenatalne? amniopunkcję? tam bada się DNA, więc raczej trudno o pomyłkę.

pewnie, ze tak...kochac bede na zabój...ale tak mi ciężko sie przestac...jestem w lekkim szoku ....

Gość czarnula38
cześć co ci moge doradzic to nie nastawiaj się na 100% płeć dziecka ja w 32 tygodniu dowiedziałam się że będe miała córke na 100% a urodziłam syna i co też byłam w szoku

najważniejsze pamiętaj jest zdrowie dziecka ! p.s i czy to takie istotne czy chłopiec czy dziewczynka ? ... dziecko to nowe życie to szczęście ... to dar :)

moja kolezanka miala "córkę" urodziła synka :D lekarz źle spojrzał,dziecko moze zakryło i pomyłka gotowa

Łatwo powiedzieć nie nastawiaj się:P Ja na szczescie najpierw chciałam dziewczynkę, potem chłopca a teraz to juz sama nie wiem. w styczniu w 20 tygodniu najpewniej dowiem sie jaka płec a tez sie obawiam, że się nastawie a potem wyjdzie cos innego :P

nie da sie niestawiac:) albo nie myslec.... rodzic sie cieszy...ze np. bedzie corcia...imie sie wybiera...nie mozna sie oprzec przy kupowaniu ubranek...a tu nagle 8 tyg do porodu i wychodzi ze chlopak... wiadomo, wazne ze dziecko zdrowe...ale teraz wez sie przestaw...i mow do brzucia imie meskie a nie zenskie :P wcale to nie takie proste :)))

Gość no tak to jest jak byle
ginekolog robi usg prenatalne:O przecież specjalista nie opiera się tylko na ZEWNĘTRZNYCH narządach płciowych płodu, a patrzy też na to co wewnątrz i na ogólny obraz budowy płodu

Gość inna płeć i czy to istotne ?
jesteś głupia i pusta ! jasne pomaluj pokój na różowo nakupuj sukieneczek ... wózek za 3000 zł cały różowy ... urodzi sie chłopiec i nic innego jak sie śmiać ale z ciebie ! zakupy ważniejsze od zdrowia dziecka ? mam znajomych ... wymalowali pokój ... imię wybrali ... wózek .. ubranka .... meble na wymiar ... wszystko co można wymarzyć ... i dziecko zmarło podczas porodu !? jaki morał ? przemyśl co liczy sie na świecie a nie wydawaj pieniędzy na ubranka ... POWINNI ZABRONIĆ UJAWNIANIA PŁCIE DZIECKA W ŁONIE MATKI W POLSCE ! POWINNI ALE Z TYM NIC NIE ZROBIĄ ..........

Gość babka nade ma nierówno
pod kopułą Co ma kupowanie ubranek do śmierci dziecka? Wiedzieli, że będą je mieć i kupowali. I czy mniej by przeżyli śmierć gdyby nie mieli wózka? I serio śmiejesz się z koloru wózka innych ludzi i z tego, że chłopiec np. jeździ w różowym? Ile masz lat, 4?

Gość inna płeć i czy to istotne ?
nie ! mówie że ma sie zająć ta baba sobą i zdrowiem a nie pierdoleniem że to miała być dziewczynka a jest chłopiec ............

dla Ciebie to pier****lenie a dla tej "baby" to zwyczajny szok!!! Podzielilam sie swoimi odczuciami...wozka nie ma...pokoju nie ma...to ze kilka ubranek sie kupilo to nie tragedia i nie robie z tego tragedi...nadzwyczajniej w swiecie jestesmy z mezem zakoczenie...i sie zapytalam, czy ktos tez tak mial... masz jakis problem ale sama ze sobą kobieto !!! wózek za 3 tys....pff... tez mi halo. żal Ci dupe sciska czy jak ? cieszymy sie ze bedziemy mieli dziecko...i tyle !

Gość miało tak wiele kobiet
bo wiele kobiet chodzi do lekarza, który niewiele się zna:O wiec chociaż na usg prenatalne wypadałoby pójść do specjalisty, a nie do zwykłego gina