Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strzałka :)

prawo jazdy

Polecane posty

Hej dziewczyny :) jakiś czas temu skończyła mi się ważność prawka (mam terminowe ze względu na wzrok) i nie wymieniłam go wcześniej z pewnych powodów, czyli jest nie ważne już 2 miesiące - czy idąc teraz do Starostwa i chcąc wyrobić nowe poniosę jakieś konsekwencje tego, że nie zrobiłam tego gdy prawko było jeszcze ważne? czy nie ma to znaczenia?

też się nad tym zastanawiam. Bo termin mi się kończy na początku 2012 roku. A nie opłaca mi się wymieniać, bo we wrześniu zmieniam nazwisko i musiałabym znowu wyrabiać dokument. Także chciałabym zrobić to za jednym zamachem po ślubie, a nie na początku roku i sama się nad tym głowie czy mogę tyle zwlekać.

domi21 ja miałam dokładnie tak samo, zmieniłam nazwisko (dlatego aż 2 miesiące opóźnienia) i szczerze mówiąc to w jednym urzedzie (pytałam jeszcze przed utratą ważności) babka powiedziała, że nie będzie problemu, ale zadałam pytanie bo jeśli zmienię meldunek to będę to załatwiać w innym urzędzie i nie chciałabym mieć problemów :)

Gość ja jestem 6 lat pod
nowym nazwiskiem i nie mam zamiaru wymieniac.policja mnie zatrzymywala ,ale nic nie mowili,widocznie nie maja u siebie ,ze wyszlam za maz.

z tym, że u nas to prawko ma ograniczoną datę ważności, a na datę oni patrzą i jest 500zł mandatu za brak uprawnień...

bez waznego prawa jazdy nei mozna prowadzic samochodu. jesli chodzi o koszty wyrobienia - to nie ma zadnych - kary tez nie.

m a d z - oczywiście, że są koszty, trzeba iść do okulisty (ok 100zł za wizytę lub 6miesięczny okres oczekiwania), następnie do lekarza medycyny pracy (ok 50zł), następnie zrobić zdjęcia i z tego co wiem to normalnie płacić za prawko (bodajże 84zł), więc koszty są moim zdaniem bardzo duże...