Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natally91

Znieczulenie.

Polecane posty

ja Ci coś zacytuję po wielu godzinach: "ja-mogę prosić coś przeciwbólowego położna-niech Pani nie przesadza" :) ale podobno działają ;) teraz jeszcze jest gaz rozweselający :D

U mnie w szpitalu podobno daja na życzenie zewnatrzoponowe znieczulenie. Ja sie nastawiam na cos takiego. Jak mi nie dadza to jestem gotowa zamordowac polozna czy lekarza...najgorsze jest to, że moj mąż poważnie obawia się o ich zycie ;/

Gość osobiście doświadczenia
jeszcze nie mam (przekonam się już niedługo) ale moja jedna kuzynka dostawała domięśniowo jakieś znieczulenia i powiedziała że g..no działały druga natomiast miała zzo i mówiła że nic prawie nie czuła a siostrze nic nie chcieli dać stwierdzili że symuluje :O jak się na położną wydarła to ta jej powiedziała że nic nie dostanie bo ona do tego uprawniona nie jest a lekarz śpi i go budzić nie będzie :O chyba zależy jak się trafi

Gość kaskadaaa
ja dosłana 3 znieczulenia:( najpierw domięśniowo jakieś znieczulenie ale nie zadziałało to potem podwójna dawkę ale nadal nic nie pomogło wiec błagałam o zoo ale najpierw nie chcieli mi dać potem jak wybłagałam to było jak już za późno ponieważ ok 20 minut później rodziłam. (działa po 30 minutach)

ja miałam e[idural,pomaga. Tylko że pewną fazę porodu czułam, nie wiem czy to wina oxytocyny czy epidural przstaje łagodzić ból w pewnym momencie. Ale większość porodu była znośna

Gość ghfgc
działa, bierz:) ja dzieki znieczuleniu caly porod wspominam super;) rodzilam od 13 do 22, polowe tego czasu przespalam a drugą polowe ledwo pamiętam;) nie licząc ostatniej godziny:) rodzilam w UK, przy pierwszym skorczu krzyczalam o zastrzyk, ( pethadine, o ile dobrze pamietam, lub cos w tym stylu) jak zastrzyk przestał działac to od razu epidural, ale taki po ktorym mogłam normalnie się poruszać, na prawde polecam, minelo 11 miesięcy i nie mam zadnych dolegliwosci w kręgosłupie od podania epiduralu,

Gość ghfgc
skurczu, co mi z tym skorczem ostatnio wali na mozg;)

Gość Mikołajowa234567889
Miałam zoo dwa razy.Przy pierwszym,zapłaciłam 300zł(6 lat temu),po 9 godzinach koszmaru pozwolili mi(zdecydowana byłam wcześniej).Po podaniu natychmiast miałam pełne rozwarcie,bólu w ,ogóle,skurczów też nie czułam.Położna mówiła mi kiedy przeć i tą ostatnią godzinę miło wspominam bo mogłam myśleć (:o)Z drugim dostałam na życzenie w CZMP,ale musiałam czekać na lekarza bo był na cesarce.Rozeszło się byle jak.Znieczuliło mi np skórę na brzuchu i mięśnie,ale krocza już nie:).Nie byli skorzy mi "dolać"środka więc zajeeeeebiście pamiętam fazę parcia...zajeeeebiście.Boże patrzysz i nie grzmisz :)

Gość dlatego lepiej
wyskrobac gowno wczesniej :)

Gość Mikołajowa234567889
jak się ma gówno to owszem...

Gość zuiannneke
kazda ma gowno wiec to jasne ze lepiej debilko,a 7 milardow ...ale co ty masz wiedziec jak siedzisz w kale i moczu bekartów! hahaha!!!

Gość buahahahhahahahahahaahahahahah
lepiej to zamrozic i miec spokoj,korzystac z ycia a nie latac za gownami chyba ze jestes taka tepacka idiotka ;p

Gość musisz taki kraj
Az ci pizde rozszarpie pasozyt.Cierp.Moze zdechniesz,jak wiele moich kolezanek,ciotek,mało co by umarły.

Gość dinopociąg
bierz ZZO! zdecydowanie pomaga. Rodziłam dwa razy, raz bez zzo raz z zzo i wiem, że jeśli będzie kolejny poród to tylko z epiduralem!