Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciasteczkowa88

Lukier

Polecane posty

Gość Ciasteczkowa88

Dajcie mi jakiś przepis na lukier. Próbowałam robić kilka razy i za nic nie chce zastygać np. na ciasteczkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 szkl.cukru pudru 3 lyzki goracej wody Cukier utrzec z woda do gladkosci.Gestosc lukru regulowac przez dodatek wody lub cukru.Zastygnie na 100%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kup śmietanę kwaśną 18 % i cukier puder :) (wedlug uznania) lukier wychodzi zarąbisty!!!!!!!! wiecej cukru pudru, mniej smietany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciasteczkowa88
OK, jak nie zastygnie to wrócę tu i będę Was męczyć dalej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedawno pisałyście o
3/4 szklanki cukru pudru, sok z 1 cytryny. Dokładnie wymieszaj,tak by nie było grudek(gładka masa) ......i gotowy super lukier!!Pewniak,zawsze wychodzi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można dodać do lukru
białko jajka kurzego, wtedy jest bielutki i ladnie zastyga. Ja sama nigdy tak nie robiłam, ale jak w zeszłym roku jadłam taaak pięknie pomalowane ciastka, w piekne białe wzory i dowiedzałam sie jak zrobiono ten lukier to mi oczy z orbit wylazły;) Na te święta chyba wykorzystam ten przepis na lukier;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedawno pisałyście o
z surowym białkiem,to chyba obrzydliwe:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można dodać do lukru
No dlatego piszę, że nigdy wczesniej bym tak nie zrobiła, ale jak to zobaczyłam i się dowiedziałam, ze wiele ludzi od lat tak robi, to się zastanawiam;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×