Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piosenka-kobieca

Co na pierwszą wizytę??

Polecane posty

Moja przyjaciółka urodziła wczoraj córeczkę. Za jakiś czas pewnie pójdę je odwiedzić. I w związku z tym chciałam zapytać osoby z doświadczeniem, co kupić? I czy kupić dla przyjaciółki, dla jej córeczki czy dla obu? Nie pracuję, więc chciałabym jak najtaniej kupić, lecz jednak coś w miarę porządnego. Proszę o jakieś sugestie :)

ja np.od kuzynki dostałam buteleczkę z aventu małą,koc gruby,od siostry bluzę dla synka i album "pierwszy roczek" Mi nikt nic nie dał hehe :D

Może jakiś ładny album na zdjęcia dla dziecka? Na allegro znajdziesz taniej, a będzie to pamiątka zarówno dla dziecka jak i dla mamy :)

http://www.prezentdlabobasa.pl/ Mam nadzieję, że nikt nie podejdzie do tego jak do reklamy. Poogladaj sobie napewno trafisz do działu z wózeczkami. U nas w firmie akurat tak wyszło, że urodziła się trójka bobasów, kupilismy 3 wózeczki z bonusikami ;)

Torciki pieluszkowe sa ładne i praktyczne, bo pieluszki się zużyje a dodatki w postaci smoczka czy skarpetek lub kocyka tez sie przydadza ;)

kup ciuszki w większych rozmiarach np. rozmiar 80, 86, na później. np. jakaś bluzeczka, spodnie i już. pieluszki pewnie mają, a nie wiadomo jakich używają, albo np. bluzeczkę jakąś i do tego maskotke, też będzie na później, a zabawka to zabawka :)

Gość mama111
W rodzinie średnio zamożnej ciuszki,(kompleciki,pajacyki,zestaw typu czapka-szalik,cieplutka kamizelka polarowa czy bluza)zawsze się przydadzą.Kupuj w większych rozmiarach(na 6-9m).Tam gdzie dziecko "wszystko ma"liczy się pomysłowość:album małego dziecka(do wpisywania ważnych wydarzeń ),fajna zabawka,zestaw do odciskania w gipsie dłoni i stópek,itp.Nie polecam butelek(mają różne smoki-nie wiadomo czy trafisz),kosmetyków(często uczulają nawet te dla noworodków),chusteczek nawilżanych,rzeczy z napami i guzikami na plecach bywają niewygodne,to samo ciasna guma,mały otwór na głowę itp.(wyobraźnia -jak by ci się wygodnie leżało-w czym:) )

ja proponuję zadzwonić do świeżo upieczonej mamy i zapytać co by się jej przydało

ja dostalam dla synka jakies 40 grzechotek, a jakby ktos spytal to bardziej wolalabym jakis kaftanik czy spioszki. nie musisz kupowac jakis drogich, zwykle bawelniane beda jak znalazl. I fakt lepiej wieszy rozmiar :-) ostatnio kolezanka kupila mojemu synkowi spiochy na 62 rozmiar a on mial wtedy 8.5 miesiaca i rozmiar 74-80 :-)