Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara222

badanie nasienia - wynik ponizej normy

Polecane posty

Gość sara222

Witam, właśnie odebralam wynik badania nasienia męża, prawidłowych plemników jest tylko 3%. jestem zrozpaczona, dodatkowo staralismy sie o dziecko i wczoraj w 32 dniu cyklu (mam średnio 37 dni) dostalam leciutkiego plamienia, sądzilam ze to okres przyszedł wczesniej, ale okresu nadal nie ma. 12.11 poszlismy na calosc i nie wiem czy to plamienie to dobry znak...:( mial ktos podobnie? nie wiem jak sobie poradze jesli poronie lub nie bede mogla miec dziecka :(

Gość ...czikulinka....
dlugo staracie sie juz o dzidziusia, ze mąż zdecydował sie na badanie nasienia? lekarz zalecil wam badanie męża czy sami sie zdecydowaliscie czy juz jestescie w klinice niepłodnosci?

Gość ...czikulinka....
napewno mąż dostanie jakis zestaw witamin i sytuacja sie poprawi trzeba byc dobrej mysli, grunt to sie nie nakrecac i niepoddawac:))

Gość sara222
sami zdecydowalismy, badanie zrobil prywatnie, wlasnie odebralam te wyniki. W sumie nie staralismy sie tak,że sttaramy sie i koniec na sile, tylko ze my juz jestesmy ponad 5 lat po ślubie i mówilismy co bedzie to bedzie, nie zabezpieczalismy sie wiec wzbudzilo to mój niepokój...

Gość sara222
mąż wspomnial wczoraj ze jak był małym dzieckiem to jedno jądro mu nie zeszło i lekarze wyciskali z jamy brzusznej do moszny, moze to jest tez wina tego ze te wyniki sa złe. Mówi ze pamieta jak to robili,że mógł miec wtedy juz 3 lata....czy to nie za późno??

Gość ...czikulinka....
ja ie tam nie znam ale z tego co wiem to lekarz przepisze jakies tabletki czy antybiotyk i sytuacja powinna sie poprawic . Mąż kolezanki tez mial taka sytuacje i po kuracji mu sie polepszylo, ale oni dlugo sie starali i juz w klinice nieplodonosci byli. to teraz nic tylko męża do lekarza umawiaj. a ty robiłas sobie jakies badania? moze tez by sie przydalo.

Gość sara222
ja kiedys sie baalam i ginekolog mówila,ze wszystko w porzadku,że moge sie starac.Teraz ide ponownie na badania juz sie umówilam. Mąż przyznał sie jeszcze ze czuje ból u nasady penisa, zataił to przede mną bo mówi ze od kilku mies. i sama juz sie boje co bedzie

Gość ...czikulinka....
niema co zwlekac wizyta u lekarza koneiczna i pozniej działanie :)) zycze powowdzenia

Gość sara222
dzięki, mąż jeszce nie wie o tych wynikach, boję sie jego reakcji :(

Gość ...czikulinka....
my bedziemy za niedlygo tez sie starac, moj mąż tez cos mowi ze chcialby zrobic takie badania, ale poczekamy jeszcze . narazie ja sobie porobiłam wstepne przedciazowe, zobaczymy co bedzie, narazie łykam femibion, a mezowi tez planuje wykupic jakis zestaw witamin podobno salfazin jest dobry na te sprawy.

Gość sara222
w takim razie życze powodzenia i upragnionego dzidziusia, a ile Ty masz lat?ja mam 29 skonczone

Gość ...czikulinka....
a mi 30 stukneła :)) takze najwyzsza pora na dzidziusia, ja przez ostatnie 10 lat stosowałam plastry anty, odkleiłam miesiac temu, czekam na dwa" normalne" okresy i bedziemy działac, zobaczymy jak nam pojdzie troche mam stresa bo duzo sie slyszy, czyta o problemach z zajsciem...

Gość sara222
u mnie w rodzinie nikt nie miał problemu, ale u męża kuzynka miała i miała zdaje sie imseminację, ma zdrowego chłopczyka. Ale ja sie nie zgodze na to...

Gość ...czikulinka....
u mnie kjolezanka miala 3tyg temu inseminacje ale niestety jej sie nie udalo, staraj sie juz od 1,5 roku, porobili juz chyba wszytskie mozliwe badania i nic, a u nich w rodzinie tez bez problemow rodzenstwo zachodzilo. ma 28 lat

Gość sara222
szczerze to nieuklada nam sie z mężem rewelacyjnie, więc nie wim co bedzie jak nie beziemy mogli miec dziecka. Myslalam,że dziecko uzdrowi atmosfere, przechodzimy chyba ten książkowy kryzys po 5 latach małżenstwa :(

Gość ...czikulinka....
nie no u nas atmosfera dobra, niemoge narzekac, ale stwierdzilismy ze niebedziemy napierac, jak sie uda to oki ale nie za wszelka cene. lepiej naprawcie atmosfere, bo przeciez takie relacje nie sprzyjaja poczeciu, pozatym malenstwo wcale moze nie uzdrowic atmosfery a wrecz przeciwnie mozecie sie oddalic od siebie. głowa do gory grunt to szczera rozmowa i dobre nastawienie.

Gość taaaaa akurat
to nie jest takie ho wziaśc tabletki czy witaminy i sytuacja sie poprawi do konca jak kazdemu kto nie ma z tym problemu sie wydaje kazdy ma inny organizm i wszystko dziala tak samo autorko proponuje isc z wynkiami do urologa moj ma ten ma obnizone parapetry ale jak sie okazalo mial paciorkowca stad te slabe wyniki wykryto to poprzez posiew bakteriologiczny

Gość taaaaa akurat
sara222 piszesz ze ok a jakie mials wogóle robione badania np takie ja wrogi sluz? droznosc jajowodów? hormony? monitoring cyklu??

Gość taaaaa akurat
mnie w rodzinie nikt nie miał problemu, ale u męża kuzynka miała i miała zdaje sie imseminację, ma zdrowego chłopczyka. Ale ja sie nie zgodze na to.. a dlaczego nie zgodzisz siena ewentulana inseminacje??? przeciez to jest normalna rzecz jak tak nie bedziecie mogli to trzeba pubowac tak to chyba jasne