Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzyś 0000

kiedy żona zaprzestaje płacić alimęty

Polecane posty

Gość krzyś 0000

witam wszystkich mam pytanie wraz z dziećmi wyjechałem za granice sąd orzekł mi władzę mieszkam z dziećmi i mam nową rodzinę czy żona może zaprzestać łożenia na dzieci a jeżeli tak to na jakich podstawach czy wogule jest to mozliwe czy musi i kropka. z góry dziękuję

Gość IDAAA
Nie może zaprzestać płacenia alimentow.

Gość Z Zniecierpliwiony
Ona nie może zaprzestać płacenia alimentów. Ty zaś , masz obowiązek zapewnienia i zabezpieczenia kontaktu dzieci z matką.W tym pokrycia kosztów ewentualnej podroży matki do dzieci a nawet jej pobytu tam.

Gość krzyś 0000
Z Zniecierpliwiony Ona nie może zaprzestać płacenia alimentów. Ty zaś , masz obowiązek zapewnienia i zabezpieczenia kontaktu dzieci z matką.W tym pokrycia kosztów ewentualnej podroży matki do dzieci a nawet jej pobytu tam. a jest na to jakaś podstawa prawna że muszę pokryć koszta jej dojazdu????

Gość zdshgf
jesli udowodni ze nie ma zadnego zródła utrzymania, musi sie leczyc i nie wystarcza jej na podstawowe warunki zyciowe sąd moze orzec ze taka osoba nie płaci alimentów, albo są one naprawde niskie. Niestety bywają i takie wyroki

Gość koszty dojazdu dzieci
pokrywają rodzice wspólnie-nie tylko ojciec. Nie, nie może zaprzestać płacenia alimentów. Choroba??-nie szkodzi. zawsze jakieś alimenty i tak zostaną zasądzone.

Gość a co mi zrobisz
powinienes jej płacić za dojazd, w końcu to ty zwiałeś za granice pewnie nawet nie pytając jej o zdanie a teraz kazesz przyjeżdzać na swój koszt?? żałosne co do alimentów, nie moze przestać płacić jesli ma zasądzone

Gość Z Zniecierpliwiony
"""" Z Zniecierpliwiony Ona nie może zaprzestać płacenia alimentów. Ty zaś , masz obowiązek zapewnienia i zabezpieczenia kontaktu dzieci z matką.W tym pokrycia kosztów ewentualnej podroży matki do dzieci a nawet jej pobytu tam. a jest na to jakaś podstawa prawna że muszę pokryć koszta jej dojazdu????""""" Proszę zapoznać się z Kodeksem Rodzinnym.....znowelizowanym.

Gość palmira7834873
nie ma takiej podsawy prawnej, zniecierpliwiony moze zacytujesz gdzie tak jest napisane w tym kodeksie?

Gość Czy Ty sie ozeniasz czy zona
wyjdzie za maz musi lozyc na dzieci! Przeciez dzieci nadal sa jej, prawda? Mowisz ze jest za granica. Jesli zniknie i przestanie placic i tak przysluguja Ci z funduszu alimentacyjnego

Gość marta6776
do puki dzieci szkoly nie skonczą to musi placic.tez tak mam ,ze na syna płace .

Gość bozena 40404
mam dwie corki ktore sa z ojcem, maja 2 i 4 latka i co ja mam powiedziec? conajmniej 17lat placenia na nie!

Gość bozena 40404
place na nie 850zl, 400zl na mlodsza i 450 na starsza, uwazam ze to za duzo, i mam zamiar wniesc o zwolnienie mnie z alminetów jako ze mam znajmogo w komisji lekarskiej i orzeknie mi niesprawnos

Gość agendaiygflo;
Bożena 40404 i ty jesteś matką? A może tylko zwierzątkiem które urodziło i porzuciło, jesteś matką i stań na wysokości zadania.

Gość Lilunia/45
ALIMĘTÓW-ty nieuku?