Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie

Czy to nie zaszkodzi niemowlakowi?

Polecane posty

Gość karmienie

Dziewczyny, mój synek ma 4,5 m-ca i zaczęłam mu podawać jednoskładnikowe słoiczki typu marchewka, jabłko itp. Je całkiem ładnie, smakują mu, ale rzecz w tym że on chyba nie uważa tego jeszcze za posiłek i za każdym razem musi koniecznie dojeść mlekiem. Czy taka mieszanka mu nie zaszkodzi na żołądek? Gdy np zjada 1/3 słoiczka marchewki i popija 120ml mleka? Nie będzie po tym jakichś rewelacji żołądkowych?

Gość 5gram
hej. Moja córka też ma 4 miesiące. Też jej niedawno zaczęłam dawać trochę jablka, trochę marchewki. Jak na razie nic jej nie było po tym. Chociaż tak, jak w Twoim przypadku nie traktuje tego jak posiłek i później i tak woła piersi. W każdym bądź razie nic z żołądkiem jej się nie działo.

To normalne !! Wprowadzajac nowe rzeczy do diety traktujesz je początkowo jako dodatek a nie samodzielny posilek. Jak dziecko sie przyzwyczai do nowych smakow, zacznie jesc calą procje to wtedy juz nie bedzie domagac sie mleka. Taka mieszkanka mu nie zaszkodzi ale nowe skladniki mogą wywolac bóle brzuskz alub jakis rodziaj nietolerancji wiec obserwuj malego :)

Gość karmienie
Dzięki, uspokoiłyście mnie. Na razie po marchewce i jabłku było ok. Zobaczymy co dalej. A ile czekacie na ewentualną nietolerancję? Jeśli np daję małemu dziś i jutro po 1/3 słoiczka marchewki, to kiedy potem spróbować czegoś innego? Od razu trzeciego dnia czy zrobić przerwę na dzień, dwa samego mleka?