Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h m m 1 3 6

-CIAZA -CZY WYMIOTOWANIE w czasie ciazy jest dla dziecka grozne ?

Polecane posty

Gość h m m 1 3 6

Hej. Staralam sie znalezc jakies informacje na ten temat ale w sumie znalazlam tylko info o ewentualnym odwodnieniu mamy, lub ze dziecko moze nie dostawac wystarczajaco duzo ilosci skladnikow pokarmowych potrzebnych do jego prawidlowego rozwoju. A mnie interesuje jeszcze inny aspekt: Wymioty to spory wysilek, napinaja sie miesnie (skurcze???)...czy te napinanie miesni moze miec negatywny wplyw? W sensie czy tam moze sie cos naderwac w macicy??? Czy dziecko jest bezpieczne?

przewrażliwienie jest groźne. wymioty to normalna sprawa w ciąży i raczej natura nas by nimi "nie obdarzyła: gdyby miało to być niebezpieczne. poza tym nie słyszałam o poronieniu od wymiocin;)

Też się nad tym zastanawiałam, bo czasem jak mnie poszarpie to aż mnie brzuch boli. Ale podobno dziecko jest dobrze chronione workiem owodniowym. Zapytam lekarza o to na pewno.

Gość jeśli wymioty są bardzo częste
zgłoś się do lekarza. Chociażby nawet, żeby sprawdzić czy nie jesteś właśnie odwodniona... Kiedyś czytałąm, że mogą one być objawem poronienia i szczerze się uśmiałam. No ale, w 9 tyg zaczełam wymiotywać ( jakoś późno mi się wydawało, no a w 10 tc poroniłąm. Nie wiem, czy był to objaw, no ale wiesz.. niezaszkodzi dmuchać na zimne ... aczkolwiek - wydaje mi sie, ze 'nic ci nie grozi" powodzenia :)

Gość h m m 1 3 6
Jestem pod stala opieka lekarza i jak narazie wszystko wyglada bardzo dobrze. Tez sie zapytam na nastepnej wizycie. Po prostu sie naczytalam "nie pij tego, nie jedz tamtego bo moze wywolac skurcze macicy" a wymioty to spory wysilek i cos tam w brzuchu sie napina stad moje pytanie. Z drugiej strony wystepuja u tak wielu kobiet i nic sie nie dzieje...sama nie wiem co myslec.

Gość jeśli wymioty są bardzo częste
ja myślę, że masz po prostu niemyśleć :) czynnik psychologiczny wbrew pozorom jest b.ważny i im mniej zmartwień tym lepiej. Ja o ta ciążę strasznie sie bałam i dlugo się nią nie nacieszyłam. Dlatego nie stresuj się i nie czytaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdrowo się odzywiaj, unikaj używek, badaj się i nie stresuj. powodzenia :):)

gdyby tak było, dawaliby każdej wymiotującej leki hamujące. Ja wymiotowałam po kilka godzin dziennie do 20tc, a potem do końca ciąży co kilka dni. Z kolei straciłam pierwszą ciążę, w której ani razu mnie nie zemdliło

Gość h m m 1 3 6
Dziewczyny: Milo mi ze dostalam od Was odpowiedzi.

Gość vbm2828
oczywiście ze jest groźne...mozesz wyrzygać dziecko