Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinazgogolinaaaaaa5

czy mogę ? pytanie do kobiet

Polecane posty

mam pytanie drogie panie, kupilam na allegro czapke toczek z futerka ( ten modny w tym sezonie), ale ze wzgledu na to, ze lezal u kogos w domu, nie pachnie jakoś przyjemnie... jak moge taka czapke odswiezyc? czy moge ja po prostu WYPRAC????

Gość toczek z futerka????
zapodaj fote,musze to zobaczyć

LittleMe a czy to futerko nie zrobi sie "posklejane".. czy jak wyschnie to bedzie wszystko ok?

Pewnie że możesz :) chyba że to prawdziwe futro, jesli sztuczne pierzesz normalnie w pralce w 30 stopniach i porządnie odwirowujesz. Mam kilka futrzatych czapek, prałam je i żadnej nic sie nie stało.

Jeśli dobrze powiesisz (a nie położysz na grzejniku) i co jakiś czas futerko "potarmosisz" to powinno być OK. Ale jeśli się boisz to na początek spróbuj wywietrzyć czapkę.

Gość toczek z futerka????
to raczej czapa futrzana ,a nie toczek,ale generalnie możesz delikatnie wyprac recznie,nic nie powinno sie stać,,,,ja bym nawet lekko odwirowała

tak dokładniej to ten toczek smierdzi trupem :(

Gość nie radzę
Myślę, że na początek powinnaś odpruć podszewkę i tylko to uprać, a futerko wywietrzyć. A tak wogóle wydaje mi się ,że najlepiej zastosować pranie chemicznie, sama możesz tylko popsuć to po pierwsze, a po drugie skóra wysychająć zrobi się twardsza, a włos zmatowieje. Chociaż, kiedys gdzieś wyczytałam, że po upraniu skóry należy dodać kilka kropel kropli rycynowych. Prawdopodobnie rycyna sprawia, że skóra jest bardziej elastyczna, bardziej miękka. Poza tym postaraj sie toczek uprać w czymś delikatnym, może szapon się nada. Susz w przwiewnym miejscu, nigdy na kaloryferze.

podszyw :/ dzieki dziewczyny to sztuczne futerko :) wywietrzenie chyba nic nie da. chyba wypiore z plynem do prania zeby ladnie pachnial

nie radze- ale to sztuczne futerko na tej czapce. skorki tam nie ma.

Gość nie radzę
Zatem nie widzę problemu, możesz nawet ten toczek uprać w pralce i lekko odwirować. Pierz normalnie w proszku i wypłucz w płynie antystatycznym, zmiękczającym pranie i tyle.

Gość rtikk

Bardzo duży wybór futer na metry masz na efutro.pl. Prowadzą swój show room w Łodzi, byłam tam już jakiś czas temu żeby obejrzeć sobie ich tworzywa przed złożeniem zamówienia. Można dotknąć, obejrzeć z każdej strony, nikt z obsługi nie robi problemów. Dobre doradztwo, atrakcyjne stawki za małe i większe zamówienia. Wysyłkę robią w ciągu 2 dni i faktycznie trzymają się tego terminu.