Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !tośka!

strach przed dzwonieniem

Polecane posty

Gość !tośka!

Pytanie do tych co mają fobię społeczną, jak się przełamujecie przed dzwonieniem? Czy mieliście takie sytuacje, że nie wykonaliście jakiegoś połączenia, tylko dlatego, że się baliscie?

Gość !tośka!
to pytanie jest do osób, które mają fs..

Gość jejujejujaksieciesze1
Miałam,teraz jestem na aminotryptyllinie od 2 miesięcy i urodziłam się na nowo !!!!Wszystko załatwiam bez stresu

Gość jejujejujaksieciesze1
Dodam jeszcze że fobię miałam tak silną że zakupy,ba wyjście do sklepu było ponad moje siły .Trafiłam do dobrego lekarza:)

Gość a możesz napisać skąd ten
lekarz jest?

domyślając się jako osoba posiadająca fobię społeczną wytłumacz mi na czym taki strach polega? bo zrozumiem twarzą w twarz, ale przez słuchawkę? pytam z czystej ciekawości ;)

Gość 68767
Ja kiedyś się tego bałam, ale później trafiłam na praktyki zawodowe, podczas których musiałam wykonywać dużo telefonów. Kiedy usłyszałam, że będę to robić, pot oblał całe moje ciało, nie wiedziałam co robić, chciałam uciekać, ale nie miałam wyjścia. Na początku zamykałam się w pokoju, a później wykonywałam telefony przy pracownikach. Siłą rzeczy musiałam pokonać fobię.

Gość !tośka!
Jak się gdzieś dzwonie, to trzeba coś gadać, czasami zabraknie słów, wtedy ta cisza jest taka niezręczna. Ja może nie boję się dzwonić, ale się stresuję.

Gość !tośka!
Ja np. Przy innych osobach nie zadzwonię do kogoś. W ogóle, jak czuję wzrok innych na sobie to robi mi się aż duszno.

Gość soonko
mam to samo, serce mi wali gdy mam gdzies zadzwonic, rece drza , to chore... zamykam sie w pokoju zeby rodzice nie slyszeli i dzwonie ,oczywiscie staram sie z tym walczyc ,mowie sobie ze to przeciez tylko glupie zalatwienie jakiejs sprawy , ale bywa ze odkladam termin zadzwonienia na pozniej pozniej ehhh najgorzej ze moj zawod bedzie wymagal dzwonienia i odbierania co chwile! i to przy jednoczesnej obsludze innych osob aaaa,ale do odwaznych swiat nalezy nie;)