Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 20 grudnia wyjeżdzam do męża do UK, mam pytanie bo pobieram tu zasiłek na dziecko bo jestem aktualnie na wychowawczym, powiedzcie mi czy ja musze tu zrezygnowac z zasilku ( pewnie tak) hehehe i jakie jeszcze sprawy mniej wiecej zalatwic zeby jechac bez zadnych problemow i miec wszystko tak jak powinno, mam tu jeszcze umowe o prace ale wlasnie jak wspominalam jestem na urlopie wychowawczym, czy zrezygnowac z zasilku tutaj i napisac wypowiedzenie z pracy zeby miec czysta i jasna sytuacje jak tam pojade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Gratuluje decyzji :) ja zrezygnowalam z zasilkow i z pracy miesiac przed wyjazdem.Jedno co bedzie Tobie potrzebne to na pewno akt urodzenia dziecka ,akt malzestwa i liste szczepien oczywiscie dziecka ;) i niech Twój maz zarejestruje Ciebie na insurance namber(inszurans namber) nie jestem pewna pisowni ups :p . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marzenia scietej glowy... Napisano Listopad 25, 2011 insurance number :O super benefity wiesz jak zalatwic ale slowa number nie wiesz jak napisac..... :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Marzenia scietej glowy-Za pewne przez to że ktos nie umie pisac po angielsku ty mozesz zablysnac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Marzenia scietej glowy-przez to że ktos nie umie pisac po angielsku ty mozesz się wykazac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oczy zielone 0 Napisano Listopad 25, 2011 Najlepiej nie kombinuj z zasilkami w Polsce,nie oplaca się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 Dzięki Raca za odpowiedź :) Muszę to ogarnąć wszystko przed wyjazdem, mam nadzieję że zdarze male paszport wyrobic bo jak nie to chyba sie pochlastam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość D.BillI Napisano Listopad 25, 2011 nie wiem jak małe to dziecko, alejak bardzo małe to mu lepiej dowód wyrób - bo dzieciom do lat 5ciu trzeba paszporty odnawiac co roku...chyba, ze planujecie wakacje poza EU Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 Dzięki Raca za odpowiedź :) Muszę to ogarnąć wszystko przed wyjazdem, mam nadzieję że zdarze male paszport wyrobic bo jak nie to chyba sie pochlastam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Ja czekalam 3miesiace na paszport.Już zlozylas/zlozyliscie wniosek na paszport? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 na paszport czeka sie ok 2 tyg, a na dowod z miesiac wiec nie wiem czy da rade tym bardziej ze dopiero po niedzieli dojdzie mi papier od meza z konsulatu ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 raca 3 mc??? Wow, mi babka powiedziala ze ok 2 tygodni, a jak jest pilna sprawa to da sie przyspieszyc bo paszport dla dziecka wyrabiaja u nas na miejscu nie musza isc przez jakas tam centrale w wawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Co urzad to obyczaj...albo moze wtedy było wiecej wnioskow skladanych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 Może :) w każdym razie mam nadzieję że uda mi się to wszystko załatwić przed wyjazdem :D Bo już się nie mogę doczekać spotkania z mężusiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pammyx33 Napisano Listopad 25, 2011 a co ,cipka cie juz swedzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Sama wniosek mozesz zlozyc?mój musial przyleciec specjalnie,tylko przy odbiorze moglam być sama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Never Lose Hope 0 Napisano Listopad 25, 2011 tak swędzi hahaha nie właśnie na szczęscie można mieć tylko papier z konsulatu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raca 0 Napisano Listopad 25, 2011 Nam nikt nie powiedzial że tak mozna,ale nie zaluje dzięki temu przyjazdowi mam 3letnia coreczke ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach