Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciąży;)))))))

Zaskoczenie...

Polecane posty

Zaskoczyła mnie ciąża... Brałam tabletki antykoncepcyjne a tu zonk... Czy tabletki antykoncepcyjne wpływają na płód?

Jesli odstawilas teraz to nie .. Mialam takie zaskoczenie w pazdzierniku...Tyle ze u nas prezerwatywa zawiodla..Gratuluje :)

Gratulacje:) Zazdroszczę Wam dziewczyny...Też bym chciała takie zaskoczenie.A tu 7 miesięcy starań i nic.Rośnijcie zdrowo i dbajcie o siebie:)

Jestem w 5 tygodniu, w 3 dowiedziałam się o ciązy i od razu odstawiłam tabletki

zależy ile zażywalas te tabletki, ale organizm był mimo wszystko do nich przyzwyczajony więc to nie był dla niego jakiś szok... jeśli zdrowo się odzywiałas, nie paliłas itp to nie powinnas sie martwic. powodzenia :)

Powiem Ci że też kiedyś się staraliśmy z mężem, ale daliśmy spokój do dostałam lepszą pracę, więc zaczęliśmy się zabezpieczać. Więc myślę że nie staraj się a samo przyjdzie, zobaczysz, cierpliwości;)

Niestey obawiam się, bo paliłam z tymże odrzuciło mnie od fajek, nie mogę nawet na nie patrzeć i niestety piłam alkohol nie wiedząc że jestem w ciązy

Gość łożysko
Spokojnie, nie denerwuj sie bo to tez szkodzi płodowi. Tak naprawdę dopiero ok 12 tygodnia ciazy całkowicie wykształca się łożysko i wtedy dzieciątko pobiera wszystko z krwioobiegu matki. Do tej pory pobiera ale z ciałka żółtego, więc w znacznie mniejszym stopniu bezpośrednio od matki.Ważne, że już nie palisz, nie pijesz. Tak naprawde wiele kobiet dowiaduje się o ciązy ok 8-10 tygodnia.

Gość hooyaaaa
A powiedz jeszcze, moja droga, kogo to obchodzi?

Gość spokojnie :)
ciąża koleżanki podobnie jak w Twoim przypadku była KOMPLETNYM zaskoczeniem! była 20letnią imprezowiczką nie stroniącą od używek a o ciąży dowiedziała się dopiero w 9t.c. przez ten czas piła, paliła, odżywiała się niezdrowo itp. kiedy spanikowana trafiła w końcu do lekarza ten oczywiście nie pochwalił jej stylu życia ale jednocześnie stwierdził, że kobiety np w czasie wojny bez witamin, usg czy zdrowego odżywiania rodziły zdrowe dzieci więc nie popadajmy w paranoję! ona ma zdrową córeczkę! powodzenia :)

super uspokoiłaś mnie:) dziękuję

Gość .Weronka.2
Witaj, ja również zaszłam w ciążę z zaskoczenia. Brałam tabletki antykoncepcyjne więc nie spodziewałam się ciąży. Zaczełam odchudzanie by na nowy rok zrzucić kilka kilo więc brak miesiączki tłumaczyłam sobie tym faktem (odchudzałam się wcześniej tą samą dietą i okresu mie miałąm nawet 2-3mies), w nowym roku straciłam prace więc doszedł stres. Test zrobiłam jak byłam w 9tyg ciąży w 10tyg potwierdził ją lekarz(córka miała już w tedy 35mm i biło serduszko) Dodam że paliłam i piłam alkohol w pierwszych tyg ciąży. Teraz córcia ma już prawie 3lata a ja jestem pewna że musiałam zajść w ciążę podczas grypy żołądkowej. Musiałąm zwymiotować tabletkę zanim się wchłoneła i mimo że w tedy nie uprawiałam seksu to później nie wpadłąm na pomysł by dodatkowo się zabezpieczyć;) pozdrawiam i gratuluje

Gość kasiunia9876
Troszkę się nasłuchałam o ciążach niespodziankach - kobiety brały tabletki i zaszły. Dlatego się zdecydowałam na metody naturalne - metoda termiczna. Mierzę temperaturę, badam śluz, a wyniki potwierdzam mikroskopem owulacyjnym - afrodyta. W dni płodne się w ogóle nie kochamy.