Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka123zaq

2 mąż-zmiana nazwiska

Polecane posty

Gość izka123zaq

Hej ! Może ktoś mi pomoże ,mam pytanko.Mam nazwiasko po 1 mężu. Czy moge po ślubie przyjąć nazwiasko 2 męża i mieć 2-członowe?

Gość oczywiscie ze mozesz
tylko zastanawia mnie dlaczego chcesz zachowac to pierwsze? ja bym nie chciala...

Gość izka123zaq
Bo ma bardzo ważne znaczenie jeśli chodzi o kariere zawodową-chce sie nim kiedyś posłużyć.A poza tym moje dzieci mają po 1 męż.nie chce mieć inne niż oni.

Gość chyba wiem co ci dolega
tak możesz, to jest juz obecnie twoje nazwisko a nie męża

Gość bootsyyy
kolekcjonerka nazwisk?:) wg mnie głupio tak, nazwisko byłego i obecnego mężą:O ale rób jak chcesz... kariera... nie przesadzaj :D a co na to twój drugi mąż ?? ja na jego miejscu nie chciałabym zeby zona nosiła nazwisko byłego wraz z moim :O:O:O

Gość ***Iana***
izka123zaq Bo ma bardzo ważne znaczenie jeśli chodzi o kariere zawodową-chce sie nim kiedyś posłużyć. :O naprawdę, jestem pełna podziwu dla czystości twoich motywacji :D

Gość a pierwszy mąż
a pierwszy mąż opuścił ten padół, czy po prostu się rozwiedliście?

Gość k jak KAsia
Ja tez mam dwa nazwiska,własnie przez wzgląd na dziecko.Nie przejmuj sie docinkami,tu siedzi sporo frustratów;)

Gość bootsyyy
frustratów?:D a co ma frustracja do nazwiska?:D to nei są docinki tylko rady, pisze, pyta wiec odpowiadamy, rozumiesz? wg mnie głupio to wyglada i juz, nazwisko byłego i obecnego :O sorry a panieński eni ejets jej bliższe niz nazwisko byłego męża?? żenada jak dla mnie - Kowalska-Wiśniewska z domu Malinowska...::D:D:D:D

Gość onmixerrr
lana - czytości Twoich INTENCJI jak już idiotko!!!! nie uzywaj słów, których znaczenia nie znasz

Gość zakręcona bardzo
ale o co wy się kłócicie? nie rozumiecie ze to już jest jej nazwisko a nie męża? Ma prawo robić z nim co chce, tym bardziej że były mąż nie ma nic do gadania w sprawie JEJ nazwiska, oczywiście po nim przyjętego, ale to jest jej nazwisko. Swojego panieńskiego nazwiska juz od dawna nie ma i mieć nie może (jedynie w ciągu 3 miesięcy po rozwodzie można powrócić do przedmałżeńskiego nazwiska, potem już pies pogrzebany i nie da się nic zrobic) Poza tym nie rozumiem jak mozna tak głupio gadac ze to nazwisko byłego męża. Na prawdę nie umiecie sobie wbić do głowy, że noszą przez wiele lat nazwisko utożsamiasz się z nim i jest ono częścią ciebie a nie tylko przeszłego związku! Autorko jak najbardziej zostaw to nazwisko i dołącz drugi człon przyszłego męża.

Gość bootsyyy
utożsamia się z człowiekiem z którym nic ją nei łączy? :) :D:D:D

Gość zakręcona bardzo
napisałam z nazwiskiem a nie z człowiekiem................

Gość sdxfvxdgbch jgfchfgvb
jak jest znanym lekarzem albo adwokatem to się nie dziwię, że jest kojarzona z nazwiskiem, w innym przypadku bym nie zostawiała

Gość krotko i na temat_2
U mnie podobnie - mam dwuczlonowe nazwisko po obu mezach. Moja sprawa :-) Rob to, co chcesz - Twoje zycie, Twoje decyzje, ludziom nic do tego :-)