Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Częste pobudki i trudności w zasypianiu - proszę o wsparcie

Polecane posty

Napiszę krótko i na temat: Metody usypiania Tracy Hogg i te zawarte w książce "O uśnij wreszcie" w moim wypadku można wsadzić sobie głęboko w D*U*P*Ę Dlatego chciałabym wiedzieć czy maiałyście drogie mamy jakieś inne metody niż pozostawianie dziecka samemu sobie żeby się wypłakał?Czy nic nie robiłyście ze złym spaniem waszych pociech? U mnie te "metody" zaowocowały tym,że syn panicznie boi się swojego łóżeczka i na sam jego widok histerycznie płacze A stosując te metody nie zasnął sam ani razu Także będę wdzięczna za inne pomysły A może trzeba czekać aż z tego wyrośnie? Przypomnę: mój syn ma 8 miesięcy, nie zasypia sam i wstaje co 20-30 minut

Jakos może znosiłabym kolejne dni histerycznego płaczu syna przy usypianiu gdybym widziała choćby minimalny postęp Ale nie ma takowego A moim zdaniem takie męczenie dziecka nie poprawia wcale sytuacji Syn wręcz się zanosił, tchu nie mógł złapać a spać i tak nie spał Więc zaniechałam metody 1 3 5

Gość nikiszka
Adalis86 gdybyś napisała, ze mąż cię zdradza, albo nie masz na mleko dla dziecka zaraz by się wszytskie zleciały i napisały "Po co zdecydowałaś się na dziecko". A jak prosisz o rade w takiej sprawie to zadna nie pomoże. Moje maluchy nie miały problemu z zasypianiem. Nie wiem od czego to zależy. Kładłam do łóżeczka, chila i już śpią. Może spróbuj położyć maluszka i poczekać przy nim aż zaśnie?

Wiesz - masz rację - juz nie raz sprawdzałam - jak zakłada ktos durny temat to postów mnóstwo A jak naprawde potrzebuje porady to nikt Wiesz ja mam teraz taki problem ze syn nie chce wogole klasc sie do lozeczka- to po tych "mądrych metodach" I musze wstawac w nocy co 20 minut zeby go uspokoić..........

Gość nikiszka
moja córka jak miała 6 mcy miała czasami takie fazy. Ja dla świetego spokoju bralam ją wtedy do łóżka i spała z nami, ale to dosłownie kilka razy się zdarzylo. Współczuję, bo i ty i maluszek męczycie się.

Wiesz mniejsza o to czy ja sie wyspypiam - zrobilabym dla syna wszystko - gorzej z nim bo wiem ze on sie nie wysypia A jemu potrzebny jest sen do wzrostu i rozwoju......

Gość chyba cię nie pociesze
mój syn do 8 miesiąca pięknie sam zasypiał, potem zaczęły się schody, takie samodzielne zasypianie było dla nas katorgą, poległam i usypiam go na rękach, dziś ma 15 miesięcy i 15 kg:/. poza tym od miesiąca śpi z nami bo nie chce u siebie w łóżeczku. także mądrych rad nie mam bo ja się poddałam, ale łączę się w bólu.

Eee no weź A ja myślałam ze syn z tego wyrośnie:P Kurczę.....To juz zgłupiałam:P

Gość za gieremka bylo lepij
adalis ty idiotko, mniej kosciola i kaczynskiego i od razu bydzie lepiej

Gość chyba cię nie pociesze
może twój wyrośnie :P ja już dawno nie próbowałam tego zmienić, już się przyzwyczaiłam i nawet jakoś mi to nie zawadza. chciałabym tylko oduczyć spania z nami bo to faktycznie niewygodne:/

Gość a może to
A ja bym poradziła wizytę z dzieckiem u psychologa. Może on coś poradzi :)

Gość hja ci cos powiem
mam 2 mis córke. byly te same problemy co u Ciebie. dziecko zasypialo na 5 min. potem znów kolysanie i znów 5 min snu, siostra studiuje poloznictwo i powiedziala zeby dziecko ciasno owinąc kocykiem lub becikiem. ja tak robie. siadam w fotelu, przytulam i mówie do malej, w plecki dlikatnie wystukuje rytm bicia serca. mala odrazu usypia. potem przenosze do lozeczka. pomaga. spróbuj

Gość a co ja mam powiedzieć
mój ma 2,5 roku i nadal min 3x budzi się w nocy.... jak był malutki to budził się co godzinę! o samodzielnym zasypianiu też nie mam mowy! .... wypłakanie się - to nie metoda dla nas, bo on będzie ryczał do nieprzytomności i się nie uspokoi :O