Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roisinnna

Rozwarcie

Polecane posty

Gość Roisinnna

kochane, jakie to jest uczucie kiedy ma sie rozwarcie?jestem w koncowce ciazy, badania mam dopiero poniedzieli, jednak czuje lekki bol tam w dole, kiedy chodze, bola mnie jakby miesnie.czy to moze byc male rozwarcie?czy jest to jakis charakterystyczny bol, czy moze kobiety w ogole tego nie czuja?

hmmm, ja w ogóle nie czułam rozwarcia. I z tego co wiem to większość kobiet tak ma. Niektóre dopiero przy badaniu dowiadują się, że mają "rozwarcie na 2 palce" ;)

taki ból jaki odczuwasz i jemu podobne sa naprawdę normalne w ostatnim trymestrze ciąży. Wtedy zwykle brzuch jest już wielki, obnizony a dziecko często układa się w kanale rodnym. Można odczuwać jakieś uciski, ciągnięcie, mrowienia, bóle i inne

Gość Roisinnna
Brzuch mam juz bardzo nisko,dzidzius ulozony glowka w kanale..chodzi o to ze nie mam zadnych skurczy,wychodzi na to ze rozwarcia tez jeszcze brak..nawet przepowiadajacych jeszcze nie bylo a zostalo mi juz tylko 5 dni do porodu....jedyny bol jaki odczuwalam to byl wlasnie lekki bol tych miesni,ale to wszystko,ani czop ani wody mi nie odeszly :( czuje sie za 'normalnie' a przeciez juz powinno sie cos dziac.dodam jeszcze ze dziecko nadal bardzo ruchliwe.

Gość ojeju_czarodzieju
ahh ja nie mialam ani skurczy przepowiadajacych do osmego dnia PO terminie. Wtedy zaczelam czuc lekkie skurcze, pojechalam do szpitala, a tam powiedzieli, ze mam 2 cm rozwarcia i skurcze co 3 minuty! Tyle, ze to nie byly jeszcze te "wlasciwe" skurcze porodowe i tak chodzilam jeszcze 4 dni az wkoncu porod mi wywolano. Nie czulam, ze sie "rozwieram" :) Powodzenia!

autorko - miałam bardzo podobnie. Urodziłam po terminie i poród miałam wywoływany najpierw kroplówka a potem folejem - to drugie zadziałało. Też nie miała skurczów przepowiadających - chyba, że dotykałam sutków, wtedy się coś działo (połozna poleciła mi drażnić sutki, bo to sprzyja skurczom). Czop to w ogóle nie mam zielonego pojęcia kiedy mi odszedł. Nie martw się, nie stresuj i nie porównuj z innymi, bo naprawdę u każdej kobiety jest inaczej, każda ma inne doświadczenia i przeżycia. Nie ma schematu symptomów przepowiadających poród - byłoby za łatwo. Poród to bardzo indywidualna sprawa. Nie ma złotych rad ;) Na pewno będzie wszystko dobrze - pomyśl, że miliony kobiet rodziły, rodzą i będą rodzić. One dały radę. Dasz i Ty ;) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania