Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajna82

Jak zrobić dobry GRZANIEC z półwytrawnego czerwonego wina?

Polecane posty

mam zamiar dziś na randce upoić mojego winem, ale nie chcę dodawac do niego przyprawy kompleksowej, tzn juz gotowej. jakie polecacie proporcje przypraw? Cynamonu, imbiru, gałki itp?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blableblu
Ja daję imbir, cynamon, gałkę, goździki, skórkę z cytryny i pomarańczy, sok z pomarańczy (świeżo wyciśnięty, nie z kartonu) i na końcu miód. I robię z wytrawnego. Z półsłodkiego mniej trzeba dosładzać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blableblu
Zapomniałam o kardamonie. Najwięcej goździków i kardamonu, resztę po odrobince - jeśli chodzi o przyprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blableblu
Szklanki, czy to w czym będziesz podawać ozdabiam plasterkiem pomarańczy. Można zrobić w dzbanku i postawić na podgrzewaczu do herbaty żeby nie stygło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziękuję, ale jeszcze jedno - po ile łyżeczek/szczypt przypraw? Do smaku, czyli na oko, czy jest jakias stała reguła? I ile goździków? Pomysl z ozdobieneim szklanek plasterkami bardzo dobry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blableblu
ja daję na oko goździków garstkę, resztę po szczypcie, kardamonu dwie tak mniej więcej miód do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blableblu
I udanej randki życzę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No i tak dupa blada, bo randki nie będzie, mój kochany zapracowany. sama nie wiem, czemu o tym piszę w poradach praktycznych:} Przepis na grzaniec przyda się w innym czasie, Chyba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość innnerllla
zdecydowanie zamiast wina wolę używać cydru lubelskiego do grzańca :) jest bardziej aromatyczny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Natjaa
A jak robisz z cydru grzańca? Tak jeszcze nie kombinowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cuthereee
ja polecam bezalkoholowy - pyszny i nie tuczy bo jest z samych soków owocowych i przypraw:) polecam Rabenhorst - sprawdzona eko firma i świetny smak!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pucatek102
ooooo ja ostatnio tez trafiłam na ten grzaniec Rabenhorsta! jest lepszy niz myslalam, ma fajowski miodowy posmak i jest taki...przytulny ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×