Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rezydent UK

Odmowa zasilku w UK

Polecane posty

Gość nie rezydent UK

Witajcie, być może będziecie mogli mi pomoc... Pracowałam dla agencji od sierpnia 2009 roku do października 2010 (14 miesięcy). Pracowałam na pełnym etacie 5 dni w tygodniu. W tym okresie czasu zaszłam w ciążę. Od grudnia 2010 do sierpnia 2011 agencja ta wypłacała mi urlop macierzyński (9 miesięcy) W chwili obecnej staram się o zasiłek income suport. I pojawił się problem... Agencja jak to agencja miała zgłosić mnie do Home Office (pieniążki wzięła ale nie zgłosiła) gdy to odkryłam przypilnowałam zgłoszenia i napisałam do Home Office wyjaśnienie. Bylo to w lipcu 2010 roku Home Office nie robił żadnych problemów, wyjaśnienie przyjął i wpisał mi datę rejestracji na 08.2009 (cofnął) Nie chcą mi dać zasiłku ponieważ: - liczą mi okres pracy od lipca 2010 roku (a nie od rzeczywistej, cofniętej i zaakceptowanej przez home Office daty - 11 miesięcy wcześniej), - nie jestem rezydentem kraju, - nie jestem osoba wykwalifikowana, - i co zaskoczyło mnie najbardziej - nie mam prawa do rezydentury i przebywania w UK; (???????????????) Jak się odwołać? Co napisać? Jakich argumentów użyć?

Gość nie rezydent UK
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Gość nie rezydent UK
???

Gość nie rezydent UK
Nikt nigdy nie miał problemów? ;-(