Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grrrrażka

Jak rozpoznać dobre szpilki?

Polecane posty

Gość Grrrrażka

Niedługo studniówka i marzą mi się wysokie obcasy. Nie stać mnie na buty za ponad 100 zł niestety. Na obcasach chodzić umiem, problem w nich wytrzymać, a chciałabym przetańczyć w nich chociaż ze 3, 4 godziny. Jak więc rozpoznać dobrze wyprofilowane szpilki? Co je charakteryzuje? Może jakieś zdjęcia? Wiem ze za taka cene cudow nie znajde, ale moze chociaz cos, w czym wytrzymam dłużej. I co pod "poduszki"? Wkładki żelowe coś pomagają? Pozdrawiam.

Mam jedną zasadę odnośnie kupowania butów - jak przymierzę muszę się czuć w nich super, jak w papuciach :) Wygodnego buta po prostu "czujesz" - nic nie uwiera, nic się nie wrzyna, jest dopasowany "jak ulał" itp. Pospaceruj w butach trochę po sklepie. Warto też najpierw zapytać czy w razie jakichś niedogodności możesz je zwrócić bez śladów używania (buty warto "rozchodzić" w domu, nie niszczysz wtedy podeszwy).Część sklepów nie robi z tym problemu, a w niektórych jest to wręcz niemożliwe (np.ccc).

Gość ja pani wasza
skosztuj

Mam kilka par na wysokim obcasie - wszystkie kupione w deichmannie. Nie stosuję żadnych żelowych wkładek, jedynie do botków podpiętki. To zależy jak but leży na nodze. np.: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001062471/szpilki%20.prod?r=5&c=3&filter_size=all&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-szpilki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001070868/szpilki.prod?r=5&c=3&filter_size=all&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie

chyba nie ma czegos takiego jak cechy charakterysrtyczne... trzeba mierzyc i albo sie nadają albo nie ;) nie wiem jakie obcasy sa dla Ciebie wysokie, bo jesli chodzi Ci o szpilki typu tych z propozycji salianki to rzeczywiscie jest szansa ze znajdziesz cos wygodnego, ale jeśli marzysz o "szczudełkach" 12 cm w górę, to niestety nie łudziłabym się że znajdziesz cos do 100 zł... przy naprawde wysokich obcasach ciężko trafić na cos wygodnego za małe pieniadze. ale mierzyc zawsze warto :) na pewno jakieś ułatwienie i wygodę stanowi zawsze platforma - sprawia że odczuwalna wysokosc obcasa jest mniejsza niż rzeczywista - innych trików nie znam ;)

Gość Grrrrażka
Dziękuję za propozycje, ale akurat te modele nie przypadły mi do gustu. Szukam szpilek tak około 8-10 cm, nie więcej. No nic muszę więc pochodzić po sklepach i poprzymierzać.

Gość Pandzior.pl
Duży wybór szpilek znajdziecie u mnie na : www.pandzior.pl Modne wzory, kolory, wiele fasonów do wyboru. Przeceny nawet do 50%. Zapraszam