Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosita

uporczywe mdłości

Polecane posty

Gość rosita

jestem z 7 tc ciąży i od kilku dni co zjem to wraca z powrotem do sedesu, ratują mnie tylko chińskie zupki. Trochę jestem w szoku bo to moja druga ciąża i za pierwszym razem mogłabym na palcach policzyć moje romansowanie z sedesem a teraz koszmar. Wiem, że każda ciąża jest inna ale, żeby aż taka różnica. Co Wam pomagało.

Gość mamaporaz2
ja tez bylam w 2 ciazy i tak jak przeszłam przez pierwsza ok tak w drugiej było koszmarnie(czyt.: mdłości).Mnie pomagały migdały a w póżniejszych tygodniach kupiłam rennie(lek na zgagę) Powodzenia,oby ci przeszlo jak najszybciej:))

niestety ale mnie nic nie pomagalo obie ciaze pzrerzygalam :/ podobno pomaga wielu imbir, herbatniki, banany, herbatki jakies itp ja probowalam roznych zreczy i nic zjesc moglam dopiero po poludniu a wczesniej nawet jesc nie musialam zeby rzygac zolcia :(

Gość rosita
próbowałam już herbatę z imbirem ale niestety działanie odwrotnie, mam tylko nadzieję, że całej ciąży nie spędzę w łazience.

Ja w ciąże zaszłam w listopadzie w ubiegłym roku. Nie podchodziło mi nic innego jak Coca - cola, mandarynki i pomarańcze i fast foody. Wiele osób mnie straszylo że cytrusami moge uczylać dziecko, ale nic z tych rzeczy ( bardziej dotyczy to karmienia ), a że wtedy zaczynał się sezon a cytrusy, mandarynki jadłam kilogramami popijając colą... i tak przez 4,5 miesiąca... później wszelkie mdłosci opuściły mnie z dnia na dzień jak ręką odjął i jadłam wszystko prócz mięsa, jajek i majonezu - jedynie to mnie jeszcze mdliło. Wszystko jest do przeżycia. Ciesz się - bo jesteś w ciaży :D Powodzenia :)

Dodam, że córeczka urodziła się zdrowa, teraz ma 4 miesiące i rozwija sie świetnie, także bajki o zdrowym odżywianiu w ciąży stwierdziłam że nie są dla mnie, gdyż w ciąży nie jest to możliwe :D

Gość allemandaryneczka
mnie na ciągłe mdłości pomaga imbir w potrawach i tabletki prenatal z imbirem i olejkiem miętowym

Gość tak to jest czasami
migdały są dobre na mdłości polecam !!

Gość jvcgguytfcyi5dcgytfvvkh
suche bułki

Ja też jestem w 7 tc i mam straszne mdłości, choć nie dochodzi do wymiotów, ale tak mnie męczy od rana do nocy :O sama już nie wiem co pomaga, to moja pierwsza ciąża.

Gość gumijagodka
Ja mialam mdlosci dokladnie od 7 do 12 tygodnia 24 h na dobę. Rzyganie kazdego dnia. Po 12 tyg. mialam przerwe ok 3 tyg. a poźniej niestety mdlosci wrocily, ale nie takie jak na poczatku ciazy. U mnie sprawdzalo sie: -jedzenie bardzo malych malych porcji, ale nie dopuszczanie do pustego żołądka -herbata imbirowa - ale do czasu- poźniej byl skutek odwrotny -zrezygnowanie z potraw po ktorych bylo mi niedobrze glownie: owoce i soki, zupy -akupresura, delikatny masaz brzucha, cieply oklad na brzuch -przesypianie polowy dnia, wyciszenie

Gość gumijagodka
Na pocieszenie mdlosci wkrotce mina, tez przyzwyczaisz sie do nich troche. Na poczatku to jest szok i myslisz: "kurde nie dam rady, po co mi to bylo", a poźniej sie przyzwyczajasz i wpadasz w rutnyne odwiedzania pana kibelka ... dziwne ale zrozumiesz o co mi chodzi. Jak mialam gorsze dni to rzygalam nawet zółcią, czy polowa szklanki herbaty. Na szczescie apetyt mi dopisywal i utrzymalama wage.