Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Licze na wasze odp - a zatem : słuchajcie dziewczyny . We sierpniu miałam swój pierwszy stosunek . 24 sierpnia dostałam miesiączke, ale była z jakąś "galaretą i skrzepami" . Była krótsza i skąpa. 3 dni obfite a 3 plamienia. Zrobiłam test 16 wrzesnia (express test - negatywny) nastepna miesiączka była 25 wrzesnia i wyglądąła podobnie tylko było mniej galarety.. W październiku dostałam w 18 dniu miesiąca i @ była ze skrzepami w zasadzie taka sama.. I teraz w listopadzie dostałam takze 18. Miałam 2 dni obfite , a 3 dni to plamienie ( ale to co mnie zaniepokoiło to plamienie ale tylko z jednej str , tampon był brudny tylko po jednej str :( ) Tego samego dnia rano zrobilam test (wyszedł negatywny - bobo_test). Myślicie ze to nie ciąza i moze to być torbiel albo jakieś zakażenie ?? :(( jesli macie pytania to piszcie. :(

Gość a co na to ginekolog?
jw?

teraz jestem z tatą z niemczech , jak zaczeły sie bóle od razu zadzwoniłam do mamy i powiedziałam zeby poszła i zapisała mnie do ginekologa.. Dlatego napisałam do was zeby sie troche uspokoić . :(

Gość a ch ty
czy ty zdrowa jestes na umysle? bo raczej mi sie nie wydaje, chyba ze masz 14 lat!!! jaka ciaza? poczytaj troszke o tym jak wogule dochodzi do tego ze co miesiac krew wyplywa!!! To co z ciebie leci to blona bo co miesiac macica sie zluszcza i to calkiem zdrowy objaw!!! Ciaza ma raczej inne!

Mam 19 lat i z tego co mi wiadomo jestem zdrowa na umysle.. ;] Po prostu zawsze miałam bardzo obfite miesiączki , a teraz nie wygląda to tak jak zawsze. a po za tym czytałam ze plamiania w ciązy moga wystąpić , co dla mnie jest nie realne. Dlatego sie pytam.. Po za tym dodam ze od wrzesnia schudłam 11 kg. martwie sie i tyle. Jestem tu sama, a z tatą raczej o tym nie pogadam .

Gość a ch ty
jak bedziesz w polsce zrob badania na poziom tarczycy. Tutaj w DE tez je mozesz zrobic. Popros o TSH tf3 i tf4. Przy nadczynnosci sie chudnie i miesiaczki sa nieregularne. Jak jestes w DE to bym sie na twoim miejscu za to wziela bo w Polsce jesli chodzi o miesiaczke to powiedza Ci ze jest OK. I jeszcze jedno nie stresuuj sie tak bo naprawde nie ma czym!!! Obserwuj swoj organizm po to zebys wiedziala ze masz plodne chociazby a wtedy wszystko bedzie GUT! JAk masz pyt, to pisz!

Gość a ch ty
a jajniki kluja zazwyczaj przy dniach plodnych moze nawet pojawic sie sluz podbarwiony krwia.

Gość a ch ty
jesli naprawde schudlas 11 kg. bez innej przyczyny tj. dieta, sport intensywny itp. to zglos sie do lekarza! Wlasnie szybka utrata wagi rowniez wplywa na regularnosc i obfitosc miesiaczki.

dni płodne wystepują po miesiączce , tak ? bo ja jestem od ok. 3 dni po tej @ . schudłam, poniewaz od 10 do 17 jestem na uczelni i nie mam czasu na jedzienie. Wiem ze to głupie i nieodpowiedzialne.. aLe na serio to wzytko mnie martwi. A zwłaszcza to zanikanie okresu. ;(

Gość a ch ty
pierwszy dzien miesiaczki to pierwszy dzien cylku. Dni plodne przypadaja miedzy 13 a 17 dniem dlatego w tych dniach mozesz sie spodziewac klucia. Radze Ci sie wybrac do doktora na podstawowe badania i obowiazkowo te TSH co CI wczesniejj pisalam. Najprawdopodobniej te wszyskie objawy dot. miesiaczki sa spowodowane utrata wagi. Wiec albo wejz sie za siebie i jedz albo bedzie jeszcze gorzej a z tymi sprawami nie ma zartow! OK?

no dobrze . W takim razie moge być pewna ze to nie ciąza ? i najprawdopodniej jest to związane z utratą wagi (tak z resztą mówi mi mama) ;]