Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliaa30

żona alkoholika

Polecane posty

Gość nataliaa30

Witam Niestety jestem zona alkoholika i nie mam pojecia co robic. On zamienil moje zycie w koszmar i robi to nadal . Boje sie co moze byc jeszcze gorszego. Dzisiaj znomu upil sie sam przed komputerem ale do takiego stanu ze przykro patrzec i jakby bylo malo zsikal sie w majtki. Moj maz zlał sie jak male dziecko. Jak wytrzezwieje musze mu to jakos uswiadomic ze ma problem ale jak znam zycie zawsze znajdzie jakies glupie usprawiedliwienie, nawet sie nie zawstydzie. A mnie jest tak cholernie za niego wstyd...

Gość Potwornie mi zimno
tylko leczenia w jakiejś formie przewidzianej typowo dla alkoholików... sam sobie nie da rady

Gość bnanannamna
Natka bardzo mi ciebie szkoda, moj tez pije przynajmniej 3 piwa dziennie, niejednokrotnie sie uchlal jak swiania,teraz juz moze mniej ale pije

Gość pigułka789
na leczenie go skieruj...do rodzinnego gnaj w te pędy. alkoholik to zgaga rodziny.

Gość bnanannamna
o lecznieu pewnie nie chce slyszec, bo moj nie chce , mowi ze nie ejst alkoholikiem

Gość bnanannamna
i co z tego ze go skieruje! on nie pojdzie!on twierdza ze nie jest z nimi tak zle!

Gość pigułka789
każdy alkoholik mówi, że nie potrzebuje leczenia, bo sobie poradzi...a to jest błąd

Gość nataliaa30
Moj 3 piwami to tylko by sobie smaku narobil. Tak standardowo to jest 4 lub 5 w ciagu tygodnia a jak weekend to nawet i 7 . Nie wiem ile dzisiaj wychlal ale wyglada strasznie. Dobrze ze jest drugie lozko na ktorym moze sie walnać.

Gość pigułka789
dobrze, że wyro ma :)

Gość 1344
Nałogowca nie wyleczysz, jeśli sam nie będzie chciał. W takiej sytuacji jedyne co możesz zrobić, to odejść.

Gość maru
Z uzależnionym trzeba się rozwieść....Mnie wiele lat temu zapytano w poradni (dla osob uzaleznioonych i współuzależnionych)czy chcę ratować siebie czy pomagać alkoholikowi?! Sugerowali nawet,że nie warto się zajmować alkoholikiem gdyż mają w tym temacie duże doświadczenie i wiedzą,że to nie ma sensu. Niestety ja zmarnowałam sobie życie wybierając tą drugą opcję...

Gość ja odeszlam od alk.po 6latach.
Po kilku latach walki,po wciaz zaczynanych terapiach,po kilku miesiecznych przerwach w piciu i ponownym chlaniu,w koncu sikaniu i sraniu pod siebie,po lataniu nago po klatce i nasraniu na klatke ODESZLAM. Nigdy mnie nie uderzyl,mial kilkumiesieczne przerwy w chlaniu,a zawsze wracal do KOCHANEGO ALKOHOLU,mimo,ze zaklinal,ze nigdy w zyciu i plakal i na kolanach mi przysiegal,ze pic nie bedzie. Odeszlam mimo,ze bolalo,mimo,ze serce mi peklo odeszlam,by nie zwariowac ! Ktos musi dzieci wychowac.

Gość maru
Alkoholik pozostaje alkoholikiem nawet po odstawieniu alkoholu....a do nałogu może wrócić nawet po 20-tu latach niepicia...