Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama takiej 3 latkii

jak zajełam 3 latka zabawą na dobrą godzinę ! :D

Polecane posty

Gość mamama takiej 3 latkii

dałam jej taką drewnianą kuchenną łyżkę i na nie takie serduszko musi przejsc z tą łyżką( w jednej rece )przed sobą z pokoju do pokoju tak zeby nie zzrucic serduszka i coraz trudniej -z przsiadem/obrotem i daljej sie bawi!! :D spróbujcie!! MACIE JAKIES TEGO TYPU...INSPIRUJACE ZABAWY .... DAWAJCIE!!!

kupilam jablko skarbonke, polozy sie monete na guziczek i przycisnie to jablko wystawia jezyk i ja wssysa. Dalam mlodej z pudelkiem pelnym monet i powoli kazda jedna umieszczala w skarbonce

wsypuje do jednej miski kasze, do 2giej groch, do trzeciej manne +coś tam jeszcze, bawi się godzine.

Gość D.BillI
przypuszczam, że jak się wsypie do jednej miski groch z makiem i kaze dziecku oddzielać, to będzie jeszcze dłuższa zabawa;)

Gość guguga
Przedszkole Montessori-3 kolory guzików(kuleczek,żetonów,patyczków)i 3 pudełeczka i rozdzielamy:) Dzbanuszki dla lalek ,groch i ...przesypujemy z dzbanuszka do dzbanuszka(moja też z godzinę tak przesypywała),taca,szklanka piasku,sitko i przesiewamy ,piszemy palcem,zgarniamy starą szczoteczką do zębów,przeczesujemy,nawlekanie dużych koralików na grubą żyłkę,kilka kłódek i zamków z kluczykami i zamykamy,otwieramy...To skupienie u dziecka przy wyk.zadań nazywa się polaryzacją uwagi .

d.bill nie maltretuje dziecka oddzielaniem, to będzie robił za karę jak przynajmniej 10lat skończy,na razie nie ma jeszcze 1,5roku nawet,a to fajna zabawa. Ostatnio od znajomej terapeutki,która pomaga dzieciom z wadami rozwojowymi dowiedziałąm się,że dzieci powinno uczyć się rysować nie zaczynając od kredek tylko na tacy pełnej manny,kaszy czy czegoś w tym stylu palcami, najpierw kreski,kółka itakie tam. Mój to uwielbia

Gość D.BillI
zupełnie nie to miałam na myśli - tylko skojarzenie z bajką...ech

Gość przebije was wszystkich
ja wsypuje do wiaderka kilogram popiołu i kilo maku ,zamykam w komórce i nie ma żarcia dopóki nie oddzieli maku od popiołu .:P jak na razie usilnie trenuje 🖐️

Gość D.BillI
o to to właśnie! to popiół był!;)

d.bill. coś Twój nick kojarzy z nazwą woodstocowego zespołu;), czemu się nie zaczernisz?

Gość D.BillI
ktoś mi już nika zaczernił, czekam aż zacznie używać...poza tym nie chce mi się;)

Gość L-nora
pierniczki upieczcie - zabawa na pół dnia :D

Gość $ingae
l-nora, jak się piecze pierniki ?

Gość poooodno
sze

dałam farby do malowania palcami i duuuży karton, czas zajęty, zabawa świetna :)

Gość fvjv
ktoś jeszcze?