Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodzik 30

zgoda na garaz

Polecane posty

Gość slodzik 30

mieszkam w kamienicy na 1 pietrze na samym dole sa 2 sklepy starzszejpani a na 1 pietrze moje mieszkanie i drugie mieszkanie takze tej pani. niedawno powiedziala mi ze chce z jednego ze sklepow przebudowac na garaz. czy musi miec moja zgode? boje sie ze moga popekac mi sciany w kuchni :/

Twojej zgody nie potrzebuje, ale jeśli to kamienica to na pewno jakiegoś konserwatora albo architekta. Ubezpiecz mieszkanie, w razie czego dostaniesz odszkodowanie

Gość slodzik 30
a co jesli naruszy konstrukcje budynku i spekaja mi sciany? jestem wspolwlascicielem jakby nie bylo dzialek oraz pomieszczen gosp w kamienicy.

To tak jakbyś chciała wyburzyć ścianę w swoim mieszkaniu - nie potrzebujesz zgody sąsiadów, tylko jakiegoś architekta który stwierdzi, czy tak można to zrobić. Jeśli popękają ściany to zgłosisz ubezpieczalni i dostaniesz spore odszkodowanie.

Musiałabyś iść do urzędu miasta i zapytać czy mogą coś takiego zrobić w tej kamienicy

Gość slodzik 30
ale ona musi wyburzyc bardzo duzo sciany by wstawic ogromne drzwi garazowe a ja mam mieszkanie nad tym pomieszczeniem. kurde to bez sensu

Gość L-nora
to mi podchodzi pod przebudowę budynku i jak dla mnie powinno uzyskać zgodę wszystkich współwłascicieli. Jesli tego zaniedbają - możesz skarżyć wykonawcę i wnosic o odszkodowanie w wysokości wartosci twojego mieszkania :P Jesli jest współwłasność nieruchomosci nie sądzę, aby przeróbka budynku po której popekają ci ściany mogła im ujść płazem. No, w kazdym razie takie jest moje zdanie i ja z pewnoscia bym tak zrobiła :classic_cool: