Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puma686

Krew w kale i zaparcia

Polecane posty

Gość puma686

Witam. Mam 15 lat i wyżej wymienione objawy. Miałem je już ok. rok temu albo krócej :) I byłem u lekarza stwierdził zaparcia i nic więcej. Badania odbyło się za pomocą włożenia palca do odbytu. Kazał wprowadzić w diete błonnik itd. ale ja niestety się nie zastosowalem. Krew w kale miałem czasami ale teraz jest ona intesywna i widać ją na papierze. Stolec zazwyczaj oddaje twardy i nigdy ołówkowaty... Jest on czarny. Mam też podejrzenia ponieważ chyba mam tasiemca :( Byłem też kopnięty przez kolegę w tyłek :( (takię męskie zabawy) 2 dni temu i nie wiem czy to też mogło być przyczyną. Co sądzicie co to może być? Piszcie

Gość puma686
Aha no i jeszcze jeden fakt w całej mojej rodzinie jest problem z wypróżnianiem od strony mamy. Ja od dziecka mam ten problem także myślę że to może być genetyczne ale nie wiem skąd krew. Byłem jeszcze u chirurga który wygrył niejako brodawkę między pośladkami i uważa że ona blokuje ale specjalista żadnej brodawki nie widział także...

Gość turjg
Możliwe, że twarde stolce ranią ci końcówkę jelita, albo sam odbyt stąd intensywna ( rozumiem, że widzisz czerwone plamy na stolcu) krew. Przy następnym wypróżnianiu stolec rozrywa świeże ranki i one znowu krwawią. Zacznij pic dużo jogurtów, dobrze jest podjadać suszone morele czy śliwki. Ze dwie trzy śliwki zalej wrzątkiem ( niecała szklanka) wieczorem i rano uzupełnij ciepłą wodą do pełnej szklanki, żeby ogólnie to było ciepłe i wypij. Śliwki też zjedz. Powinno trochę pomóc :)

Gość Onaaaaa89
To mogą być hemoroidy :-( Też tak kiedyś miałam i wtedy kupiłam sobie czopki na hemoroidy i przeczyszczające i po tygodniu stosowania było wszystko ok.

Gość puma686
No też tak myślę że to Hemoroidy bo wszyscy po kolei w rodzinie to mają :D Od razu mi lepiej bo dużo czytałem i rakiem straszyli :( Ale cały czas se przypominałem że BYŁEM u lekarza robiłem to ważne badanie i nic ;] A propo Jogurtów i tych śliwek to jakieś 5tyg. temu miałem antbiotyk no i jak przy antybiotyku 12 jogurtów na dzień (dosłownie) wpierniczałem :D Czipsy fast-foody itd. Odmawiałem i nie miałem wtedy żadnej krwi... Po skończeniu antybiotyky jak już brałem czpisy od kolegów batony cięższe jedzenie mało zdrowego znowu trochę krwi :( Chyba co do tej twardego kału miałeś racje... twardy stolec mam odkąd pamiętam i odkąd moi rodzice pamiętają... Czyli od dziećiństwa :) Postaram się teraz zdrowo odzywiać i zobacze czy pomoże jak nie to udam się do lekarza innego wyjścia ni ma :( Odezwę się za parę dni o ile nie zapomne co i jak dzięki wielkie :) Aho ni piszcie bo chce jeszcze usłyszeć pare skutecznych sposobów na hemoroidy :)

ja na zaparcia stosuje czarnuszke doprawiam nia wszystko co moge nawet kanapki, rano jogurt i platki owsiane do tego probiotyk lactoral kotry wspomaga prace ukladu pokarmowego, z taką obstawą nie mam problemow