Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkmwqkldn

moja mama mowi ze kiedys w wannie kąpali sie jeden po drugim a teraz ja cuduje b

Polecane posty

Gość lkmwqkldn

bo codziennie biore kapiel :o w czystej wodzie

Gość wdqdqd
no oczywiscie ze tak bylo. no i oczywiscie byl tez obowiazkowy seks w wannie

Gość wyzuc te tabletki
albo jednoczesnie 3 osoby a wiesz jakie to marnotrawstwo wody ja sie kompie raz w tygodniu

Gość djfbvhjb hdfb viadfbvi
E tam wydziwiacie. Było tak, myło się po kolei od najmłodszego a na końcu najstarszy.

Gość takie były czasy
komunizmu prandy nie było to i wody nie było

Gość lkmwqkldn
wspolczuje ostatniemu;((

Śmiejcie się ja znam ludzi którzy do teraz tak robią. Najpierw kąpie się dziecko 3 letnie potem w tej samej wodzie 10 latek i na końcu matka albo ojciec. Mówią że robią to z oszczędności wody a poza tym woda po takich maluchach jest według nich czysta.

Gość brbrb
tak bylo, male najpierw starsze potem hehe

Gość może gwoli wyjaśnienia
Owszem, bywało w zamierzchłych czasach tak, że kąpano się "jeden po drugim", ale nie do końca w tej samej wodzie,tylko dolewało się wrzątku - dzięki temu woda nie ostygała i była czystsza, a zużywało się jej mniej. I nigdy nikt (przynajmniej ze znanych mi osób) nie używał do kąpieli wody z kąpieli wczorajszej - taka woda mogła być do mycia podłóg, do spłukiwania wc itp.

Gość lkmwqkldn
:o

Gość a ja tego kompletnie
nie pojmuję do dziś:O bo o ile teraz to praktycznie każdy ma wodę na liczniki więc jakiś sens to jeszcze ma tak kiedyś (x lat temu) woda była na ryczałt więc nie rozumiem co to za oszczędność dla danej rodziny była, że kąpali się w tej samej wodzie, jeden po drugim, w sobotę wieczorem żeby do kościoła w niedzielę rano pójść czystym?:D;)

a ja tego kompletnie nie pojmuję do dziś bo o ile teraz to praktycznie każdy ma wodę na liczniki więc jakiś sens to jeszcze ma tak kiedyś (x lat temu) woda była na ryczałt więc nie rozumiem co to za oszczędność dla danej rodziny była, że kąpali się w tej samej wodzie, jeden po drugim, w sobotę wieczorem żeby do kościoła w niedzielę rano pójść czystym? Może nie chodziło o oszczędność na wodzie, ale o oszczędność na energii potrzebnej na jej podgrzanie , no chyba że się dawniej tylko w zimnej myli to w takim razie też nie wiem :P

Gość może gwoli wyjaśnienia
Kto miał to miał :) a nie tak dawno temu sporo ludzi w ogóle nie miało kanalizacji w domach.

ale czy to zimna czy ciepła - woda była na ryczałt więc nie ma mowy o tym, że chodziło o oszczędność energii na podgrzanie wody no na pewno tak było w blokach, na osiedlach;)

a ja tego kompletnie ale czy to zimna czy ciepła - woda była na ryczałt więc nie ma mowy o tym, że chodziło o oszczędność energii na podgrzanie wody no na pewno tak było w blokach, na osiedlach Każdy w blokach nie mieszkał :P

Gość Też coś
Chyba nie będziemy patrzeć co było kiedyś... Kiedyś też się srało po krzakach, to może i teraz nie korzystajmy z toalety...

no ale od cholery ludzi jednak mieszkało i tak postępowało:O

Gość asdftjnhg
baby myly sie pewnie ostatnie ze wgledu na ciote.

Gość Niby sie znam, ale...
Gdybym musiała grzać wodę w garze na piecu węglowym i tachac ją do łazienki (często do wanny, bez odpływu- wodę trzeba było znów "ręcznie" wynieść) to pewnie też wykąpałabym się w tej samej wodzie co moje dzieci:D

Gość mam to w dupie byleby się w og
óe myli, zeby w autobusach tak nie capiło