Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY TO MOZE BYC OSPA?? POMOCY

CZY TO MOZE BYC OSPA?? POMOCY!!

Polecane posty

DZIEWCZYNY OD KILKU DNI POJAWILY MI SIE JAKBYS POJEDYNCZE PRYSZCZYKI, BARDZO SWĘDZĄCE, WYGLĄDA TO JAK PRYSZE TYLKO TROCHE WIEKSZE, POZA TYM ŻLE SIE CZUJE JAKBY MNIE COŚ BRALO, DO LEKARZA IDE NA 16, A MAM POŁ ROCZNE DZIECKO I BOJE SIE ZE SIE ZARAZI A JEST TAKI MALUTKI :(

Gość no ro to
jeśli to ospa to nic już nie poradzisz -nie uchronisz dziecka przed tym bo ospą zaraża się jeszcze przed pojawieniem się pierwszych oznak skórnych. A ty nie miałaś jeszcze ospy?

tak, jak ktos napisal wyzej - ospa mozesz innych zarazic wczesniej (jak dobrze pamietam to 2 tygodnie) przed pojawieniem sie wypryskow. teraz juz nei zarazasz

Gość doanuu
a jak chorowalas na ospe moze to byc półpasiec--szaleje teraz

NIE MIAŁAM WŁASNIE NIGDY OSPY, KURDE STRASZNIE SIE JEJ BOJE BO PODOBN IM SIE STARSZYM TYM SIE GORZEJ JA PRZECHODZI, MAM 22 LATA

Gość no fakt to moze byc ospa
nie panikuj idz do lekarza i dziecko tez pokaż .Ja przechodziłam ospe wietrzną w wieku 29 lat -lekarz omal trupem nie padł ,bo u dorosłych ten wirus wywołuje półpasiec .A co do dziecka nie panikuj im wczesniej przejdzie tym lepiej.Maluszki przechodzą szybciutko i nie mają problemów ,Gorzej z dorosłymi ja leżałm tydzień z gorączką :O :O

hmm raczej to ospa, bo mam cale plecy rece brzuch nogi, coraz wiecej tego przebywa, ale powiem szczerze ze sie boje, bo ospa u dorosłych jednak przechodzi znacznie gorzej :((

nie przesadzaj, moja teściowa chorowała mając 65 lat i nic jej nie było :D

nie panikuj, każdy reaguje inaczej to prawda że starsi mogą mieć gorączkę i więcej wyprysków ale jak juz przyjdzie to będziesz mieć to z głowy i twoje dziecko też bo na pewno jest juz zarażone, moja córka miała chyba tylko 10 wyprysków i czuła sie dobrze , wiec pewnie twoje maleństwo też będzie i czuło się dobrze najważniejsze nie drapać i nie przegrzewać dziecka, a Tobie nic nie będzie

dzieki dziewczyny:)