Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niepoprawna Egoistka

tabletki anty

Polecane posty

Gość smutne to ale prawdziwe.
3,4 dniu. 2 razy zdarzyło się w 5.

Gość tamtaramtam tam tam
ja tez 3-4 dzien

Gość czy pocałunek to zdrada?
ostatnią tabletkę biorę we czwartek i okres mam od poniedziałku do piątku

na ogol w 4 :) Raz dostalam w 5 ale nocke mialam z bani myslalam ze zawalu dostane z nerwow. :D

Gość Jaaaaaaaaaaaaaa
2-3 dzień

nie ma jak przyśpieszyć jedynie co możesz zrobić to wziąć mniej tabletek nie 21 a np. 19 i oblicz 7 dni lub możesz wziąć np po 5 dniach lub nie robić przerwy

Gość koala554
"we czwartek".....o Boże....

ją dostanę w czwartek. I mam bardzo obfite. W czwartek mam ciężki dzień. Prawie wcale nie będe miała możliwości iść do łazienki. Znacie dobre sposoby na obfity i bolesny okres.

Ja znam jak przyspieszyc okres. babcine metody u mnie skutkowalo jeszcze jak nie bralam tabsow. Ale zminimalizowac??? Unikaj alko zwlaszcza wisniowki i czerwonego wina podobnie z goracymi kapielami nie chodz na bosaka zaopatrz sie wleki przeciwbolowe. Chyba tyle.

To juz teraz to możesz ewentualnie skrócić przerwę i już dziś zacząć nowe opakowanie. Ale ja nie polecam, bo potem miałam ciągle plamienia.

A i zaopatrz sie w chusteczki do higieny intymnej zapas podpasek i ewentualnie zmiane bielizny. Do kibelka chyba nikt nie zabroni Ci wyjsc a nawet jesli bedziesz biegac to sa toalety publuczne. I malo plynow zwlaszcza goracych.

Ja odradzam bawienie sie w zmienianie cyklu za pomoca tabletek. takie cosik stosuje sie np przy zawodach czy wyjezdzie na wakacje.

Acha i jeszcze jedno. "Miesiączki" w czasie brania tabletek nie powinny tak wyglądać. Moja pani doktor mówi, że po to m.in, je beirzesz, żeby te okresy były skąpe i bezbolesne. Także może zastanów się nad zmianą tabletek.

nie ma sposobu musisz iść do kibelka zapas podpasek lepiej tych na noc majty w razie czego i juz weź sobie z rana coś przeciwbólowego ( nie nospe bo rozkurcza i możesz mocniej krwawic ) nie bierz gorącej kąpieli

a i jeszcze skoro bierzesz tabl i masz mocny bolesny okres to chyba masz źle dobrane tabl

Ramona, jednorazowo możesz skrócić przerwę. W ulotce masz takie informację pod hasłem "zmiana dnia występowania krwawienia" albo coś w tym stylu. Ja tak właśnie ominęłam okres, tzn. nie dostałam, bo zaczęłam wcześniej nową paczkę. No ale potem po koniec kolejnych paczek miałam male plamienia. I być może właśnie przez te przesunięcie.

kaciaa to nie jest zabawa, wszystko było zgodnie z ulotką. Z tym, że ja też nie polecam. Przy łączeniu opakowań też mogą pojawić się plamienia. A to nie jest przyjemne. Bo pojawiają się potem z zaskoczenia. Tylko, że wiadomo - każdy organizm może zareagować inaczej i u Ciebie plamienia mogą nie wystąpić.

Ramona ja mialam to samo. Ja się głównie z tego powodu zdecydowałam na tabsy. Mówię Ci pogadaj z lekarzem. To nie powinno tak wyglądać jak bierzesz pigułki.

Potwierdzam u mnie okres to byla masakra byl jak chcial cykle co 40 50 albo i wiecej dni bole straszne wszystko obrzmiale wzdete mdlosci itd. Dlatego tez zdecydowalam sie na tabsy raz z moim hazbendetm tylko fiki miki a dwa wygoda a 3 zero bolow stresow niepokoju. Zmien lekarza albo tabsy. ja polecam logest ;) Zero mdlosci ubocznych objawow :)

kaciaa a jaki sklad ma logest? Ja ciągle poszukuje tabletek dla siebie, a przerobilam już wiele:/

No widzisz Ramona ja też biorę Novynette i też mam problem z bolesnymi skurczami w czasie krwawień i miałam poczekać jeszcze 2 opakowania, ale nic się nie zmienia i chcę już zmienić. Ja na cenę nie zamierzam patrzeć. Wcześniej brałam Yasmin to okresy były i skąpe i bezbolesne, ale z kolei zaczęły się plamienia:/