Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrzepica

zakrzepica pomocy

Polecane posty

Gość zakrzepica

właśnie zobaczyłam na swojej lewej nodze na udzie objawy zakrzepicy i nie wiem co robić?? do terminu zostały mi 3 tygodnie pół godziny temu jeszcze tego nie było a teraz mam czerwoną wypukłość na udzie bardzo się stresuje. miał ktoś tak?? co mam robić

Gość I najlepiej zamiast
zadzwonić do lekarza i zapytać to na forum od razu.

Gość zakrzepica
jak bym mogła zadzwonić to bym to zrobiła

Gość I najlepiej zamiast
A czemu na pogotowie nie zadzwonisz??Albo co ci szkodzi pojechać.W końcu jesteś w ciąży,

Gość jedź do szpitala, albo dzwoń
po pogotowie. W czasie ciąży choroba zakrzepowo-zatorowa częściej rozwija się w odcinku biodrowo-udowym żył głębokich, w związku z czym większe jest ryzyko wystąpienia zatoru na tym odcinku. To dlatego u 90% kobiet ewentualne objawy występują tylko na lewej nodze. dadzą ci zastrzyk w brzuch - heparynę. nie jest szkodliwa dla dziecka - nie przedostaje się przez łożysko.

Gość wiele razy slyszalam to samo
POloz sie i wez nogi tak troszke wyzej najlepiej na poduszkach odprez sie i jak po wypoczynku nie przejdzie to radze udac sie na pogotowie,bo to nie sa zarty,a powiedz czujesz taki napiecie w tej nodze? taki ucisk? Wiesz to niekoniecznie musi byc zakrzepica inne choroby rowniez daja podobne objawy.

Gość zakrzepica
leżałam już ponad 10 min z nogami do góry i nie zeszło nie boli mnie ale mam dziwne uczucie w nodze

No 10min to troszke malo,wiesz moze jedz na to pogotowie co? Oni beda wiedzieli co robic,szkoda ze tego nie widze moglabym Ci powiedziec cos wiecej wtedy,a powiedz czy masz poszerzone i uwypuklone zyly w tym miejscu?

Gość zakrzepica
mam czerwono fioletową kule wielkości dłoni tuż pod po pośladkiem na udzie

Gość zakrzepica
żył nie widać

Jedz na pogotowie, lekarz powinien wykonac Ci usg w trakcie którego bedzie uciskal żyły na nodze (tzw test uciskowy), sprawdzi , czy żyła jest pusta i miękka, czy też nie zapada się pod wpływem ucisku, gdyż wypełniona jest skrzepliną. Mowie Ci nie czekaj tylko jedz,nie chce Cie straszyc,ale gdy skrzep sie oderwie to bedzie kiepsko juz.Oczywiscie nie mowie ze to zakrzepica na 100% bo tak jak pisalam wyzej inne choroby daja podobne objawy,ale radze jechac do szpitala.