Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolon

Kolonoskopia-znieczulenie miejscowe czy ogólne?

Polecane posty

Gość kolon

Przeprowadzam sondaż wśród osób, które przeszły to badanie. Interesują mnie zwłaszcza te osoby, które miały znieczulenie miejscowe. Czy bolało? Czy gdyby można było cofnąć czas i nie wiązałoby się to z żadnymi kosztami to zdecydowalibyście się na badanie w znieczuleniu ogólnym?

Gość antykolon
Przypadkowo rozmawiałam z Panem, który przeszedł już kolonoskopię i jeśli ma się zrosty w j.brzusznej,czyli wcześniej były wykonywane zabiegi operacyjne, to na pewno konieczne będzie znieczulenie,bo jelita są poskręcane. Także bez znieczulenia nie dam sobie tego zrobić.

Gość kotkapsotka2
Heh ja miałam w ogólnym -prywatnie ale zapłaciłam nie mało za nie.A to anestezjologa trzebabyło opłacić i pielęgniarkę (tego to już wogóle nie rozumiem po co ona ?)i ordynatora który zabieg robił .Zapłaciłam 12 tys .Nie zapłacisz to możesz nie dostać znieczulenia tak jak inni mało myślący pacjenci którzy byli razem ze mną .

Gość Halo,to ja...
Ja miałam kolonoskopię w znieczuleniu miejscowym; nic strasznego. Trzęsłam się ze strachu i dostałam też "coś na uspokojenie". Nie warto było się stresować,bo czułam tylko dziwne rozpychanie w jelitach. Miałam ogromną ochotę pierdzieć...:D Mąż też miał kolo w miejscowym:D-kazali mu w domu, wcześniej połknąć nurofen forte...I też badanie nie było bolesne...:D

Gość kolon
.Zapłaciłam 12 tys __________________________________________ Toś głupia. :D W Warszawie znieczulenie ogólne do kolonoskopii kosztuje od 150 do 250zł.

Gość gość
dlaczego wypisujecie takie głupoty, od czerwca miałem wykonywaną kolonoskopię już cztery razy i nie ma żadnego bólu. wszystkie bez znieczulenia. jedynie nie jest przyjemne jak bardzo wypełnione są jelita powietrzem , ale to nie jest ból.

Gość gość
bierz ogólne ja niedawno miałam na początku bez niczego ale ból ogromny normalnie myślałam że mi jelito pęka

Gość gość
ja miałam jest bardzo bolesne i nie dałam rady do konca badania nie polecam

Gość gość
ja miałam badanie w znieczuleniu miejscowym bylo bardzo bolesne ,nie powinno się tego praktykować

Moja mama miała robiona kolonoskopie bez znieczulenia. Lekarz (!!!!!!) nie uwzględnił faktu, że miała kilka operacji na żołądek, zwyrodnienia etc, nie dał skierowaniana na znieczulenie, nawet miejscowe. Mama jest dzien po, ledwo chodzi, wygląda jakby służyła za worek treningowy bokserom. Całe badanie mówiła, że strasznie ja boli. Na pytanie jak się czuje po zabiegu, była tylko w stanie powiedziec "...zyje". Kazałam jej pójść do lekarza, który dał jej skierowanie na badanie. Jest na urlopie, przyjał ją inny lekarz, wypisął recepte na leki, teraz czeka pod zabiegowym na zastrzyk przeciwbólowy. DRAMAT!!!!!!