Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do tych co byli

chrzesni

Polecane posty

Gość Do tych co byli

Jakie dokumenty oprocz tych kartek do spowiedzi jeszcze trzeba ,mam byc chrzesna u siostrzenicy,az ze mieszkam daleko,to chcialabym sie wczesniej dowiedziec zeby nie latac za ksiedzem,jak cos bedzie potrzebne,bo zastac go na plebanii to trudno.

Gość A co tojest
chrzesna?

my jeszcze mieliśmy takie specjalne papierki (o ile chrzest jest w innej parafii) wystarczy powiedzieć do ksiedza, że masz być chrzestną i on będzie wiedział co potrzebne. I jeszcze w moim przypadku nie były potrzebne kartki ze spowiedzi. Choć wiem, że to jest w niektórych parafiach wymagane.

Gość Do tych co byli
bede chrzesna,tak jak napisalam,a chrzesni napisalam ogolnie do tych osob co trzymali dziecko do chrztu,ale zawsze znajdzie sie jakas debilka co musi kogos skrytykowac,zadalam pytanie,i oczekiwalam odpowiedzi a nie poprawiania mojej pisowni i odsylania do slownika.

Gość A co tojest
Chrzestną kochana.chrzestni zresztą być powinno w tytule. Co do reszty to będziesz potrzebowała zaświadczenia od księdza że praktykujesz i chodzisz to kościoła.Tak jest u mnie.No i nie możesz być w po rozwodzie lub żyć jak to mówią na kocią łapę i mieć nieślubnego dziecka

właśnie takie zaświadczenie, bo jeżeli nie chodzisz do kościoła to ksiadz może po prostu go nie wystawić i z bycia chrzestną nici.

widac debilizm u Ciebie skoro ktos Cie poprawia nie umiesz pojąć co jest źle ,chrzesna buahaaaaa

Gość tylko nie do okienka
o ku..... analfabetka i jeszcze nie kuma o co chodzi o to chodzi ze jestes matołem kobieto

tylko nie do okienka wstanie i Ciebie zjedzie ze jestes debilką jak mnie wyzej,przeciez ona bedzie chrzesną hahahaa

mówi sie chrzesn?? czy chrzest!!! tak wiec jak chrzest tak i chrzestni,chrzestna chrzesty wbij sobie do mózgownicy

Gość o co chodzi :))))))))
o co wam chodzi, fonetycznie napisala :D :D :D