Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana.

jakis informatyk lub dobry komputerowiec

Polecane posty

Gość znerwicowana.

chodzi o to ze miałam windows xp coś sie stalo nie wiem co ale nie chcial sie wlaczyc laptop. dałam koledze wgrał windows 7, ale wszystkie pliki zostaly usuniete, dysk wyczyscil. na xp mialam wazne pliki do pracy. czy jest jakas szansa alby je przywrócić ?

Gość DVG
Bardzo mala, twoj blad, moglas powiedziec koledze ze masz tam jakies wazne dane. Plytka DVD nie kosztuje wiele. Choc jesli masz dosc duzo kasy i naprawde to byly wazne dane, mozesz sprobowac oddac do specjalistycznego zakladu w ktorym moga sprobowac odzyskac dane, no ale jak juz pisalem, to bedzie drogo kosztowac. Z drugiej strony sa programy do odzyskiwania danych, te darmowe za wiele nie zrobia, zas te platne cos pewnie odnajda, ale i to nie w calosci zapewne. Nauka na przyszlosc, kopiowac na inne nosniki dane by je zabezpieczyc. Najslabsze ogniwo siedzi pomiedzy monitorem a komputerem ;p.

Gość praktycznie nie ma
teoretycznie specjalista może odzyskać pliki o ile na to miejsce na którym one były, nie zostało nagrane nic nowego. Ale to powinnaś pójść do porządnego informatyka/firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych a i tak pewnie rezultat będzie niepewny bo możesz mieć już nowe rzeczy nagrane tam gdzie było to co chcesz odzyskać. Przeciez win XP naprawia się prościutko. Chyćby przywracaniem systemu. Przeinstalować bez kasowania starych danych to też nie problem. Do tego dałaś sobie wgrać piracki system :O🖐️ zabij kumpla 🖐️

Gość DVG
75% problemow na komputerze jest wywolane przez Uzyszkodnikow, wiec stwierdzenie jest faktem.