Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajajaaaa

co mozna zrobic z lososia wedzonego

Polecane posty

Gość ajajajaaaa

by zaskoczyc gosci... macie jakis sprawdzony przepis???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkkkkkllllllllllllllllllllllll
Podobno tatar jest dobry,no i nietypowe danie,ale niestety nie wiem jak się go przyrządza,poszukaj w googlach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spaghetti zlosoiem i szpinakiem posypany parmezanem ;) Grzaneczki z bahietki ( zapiekasz wczesniej ) odsaczasz serek wiejski dodajesz szczypte soli i drobno posiekanego koperku zmieszanego z ok 3 zabkami czoanku smarujesz grzanke na to plasterek lososia delikatnie pokropionego sokiem z cytryny ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ostatnio zaskoczylam ...
na placki ziemniaczane drobno pokrojony losos wedzony do tego dip ziolowo-czosnkowy-pychotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubię łososia bardzo!
Zabiłaś smak łososia sosem ziołowo-czosnkowym, gratuluję. Do placków/blinów z łososiem najbardziej pasuje kwaśna śmietana i odrobina koperku, i to wszystko. Co do tatara - ja uwielbiam i wiem jak się robi. Wędzonego łososia należy posiekać nożem - nie miksować w blenderze! na drobne kawałki, ja dodaję odrobinę soku z cytryny i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Obok podaję drobno posiekane korniszony, kapary, czerwoną cebulę (bardzo drobno posiekać nożem, ale nie miksować). Na porcję tatara położyć żółtko z przepiórczego jaja, ozdobić gałązką koperku. I tyle filozofii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lubie lososia bardzo popieram Ja raz tak jadlam nie pamietam gdzie byl placek ziemniaczany losos a na nim kleks kwasnej smietany alez to pyszne bylo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ostatnio zaskoczylam ...
ten dip to wlasnie kwasna smietana z koperkiem ,zielona pietruszka, szczypiorkiem i czosnkiem niedzwiedzim -zadnego smaku nie zabija ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubię łososia bardzo!
Ok - bo jak napisałaś dip czosnkowo-ziołowy to sobie wyobraziłam taki z torebki lub butelki o intensywnym smaku czosnku :p I w ogóle mi to się nie spasowało z łososiem. A wracając do tematu - ja jeszcze używam łososia wędzonego do omletów (z suszonymi pomidorami, zielonym groszkiem, parmezanem), sosu do makaronu (śmietanowy z opiekaną czerwoną papryką), do kanapek oczywiście (z serkiem chrzanowym lub chrzanem i masłem, koperkiem, świeżym ogórkiem, natką pietruszki, kaparami).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szmmuu
klasyczne przyprawy do lososia: czosnek, koperek, cytryna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Roladę szpinakowo łososiową -robi się błyskawicznie a wygląda i smakuje obłędnie -albo torcik łososiowy-z chleba razowego ,tostowego ,i bitej smietany wymieszanej z odrobiną chrzanu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobitkakochającazupki
http://www.wielkiezarcie.com/recipe28371.html lub jajka faszerowane,rozcierasz żółtka z kilkoma łyżkami majonezu i 1 łyżką musztardy sarepskiej,doprawiasz solą i pieprzem,łososia drobniutko kroisz,kroisz drobno szczypiorek,mieszasz i faszerujesz jajka, na wierzch układasz jedną kostkę łososia ,wyglądają pięknie,są bardzo smaczne,równie smaczne co roladki powyżej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×