Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolkowy synek ;(

która z Was dawała dziecku INFACOL i czy pomógł na kolkę?

Polecane posty

Gość kolkowy synek ;(

nie mam już siły... ;( syn ma 6 tygodni, od jakichś 3-ch ledwo żyjemy... kupiłam Infacol, jakie macie z nim doświadczenia?

Gość tammmta
ja podawalam. I albo to nie pomogło albo to nie byla kolka ;) Przejdzie i nawet nie bedziesz wiedziala kiedy. Jest strasznie jak dziecko tak placze ale jak przestanie to nawet nie bdeziesz w stanie okreslic kiedy to sie skonczylo :D

U nas Infacol nie pomógł absolutnie. Espumisan - tak. A jeśli ani ten ani ten to może Delikol? Ogólnie to te wszystkie specyfiki tylko łagodzą kolkę niestety, nie usuwają problemu, ale próbować trzeba.

Gość Myyszaaa
U nas nie pomógł ani jeden ani drugi ani każdy kolejny nawet ten niemiecki.. Pomogła zmiana mleczka na takie specjalne pozbwaione tego na co dzieciaczkowy układ trawienny był nadwrażliwy i to pomogło w 100%

Gość Lena204
Spróbuj Espumisan dla dzieci a jak nie pomoże to proponuję Delikol jest świetny u mnie pomógł:)

Gość Myyszaaa
Niestety nie była to decyzja licznych lekarzy odwiedzanych w tamtym czasie(zupełnie nie wiem dlaczego lekarze nie traktuja problemu poważnie ,ale podejżewam że to nie jest ich zła wola tylko brak zrozumienia tematu)Musisz droga mamusiu wyczuć jak kropelki nie pomagają to nie kupuj nowych bo one wszystkie mają ten sam skład w różnych tylko proporcjach-nie ma sensu karmić dziecka kropelkami lepiej dac mu tego czego potrzebuje popróbuj z pokarmem-może twój maluszek potrzebuje odpowiedniego mleczka na jakiś czas. U nas to był nutramigen na okres 3miesięcy póżniej stopniowo odstawiany i wprowadzałam mieszanke nestle nan której w czesniej nie tolerowało.. A tak w ogóle to polecam ci jeśli nie karmisz piersią mleko kozie(bonie uczula) najlepiej świeże-może masz gdzies jakąs farmę kóz w pobliżu miejsca zamieszkania?

Gość Myyszaaa
Na dolnym śląsku jest kilka a jedna z nich serdecznie zaprasza wszystkie mamy)))))))))

Gość Lena204
a mi waśnie lekarz polecił Delikol i naprawdę pomógł. jak byś sobie poczytała to bs wiedziała ze większość preparatów na kolkę zawiera wycią z kopru włoskiego a dekitol to enzym laktazy który pomaga trawić laktoze wiec nie mów ze wszystkie mają taki sam skład

Gość Myyszaaa
a moja pociecha oprócz diabelskich kolek miała jeszcze alergię wziewną. Treaz będzie miała na wiosnę drugie urodzinki i przez cała jesień i zimę podaję jej pewien produkt który leczy alergie(moją wyleczył,miałam naskórną,wziewna tez mam ale tylko wiosną)nie jest to żaden lek ani suplement diety jest to naturalny produkt spożywczy ale nie będe go tutaj promować,zobaczę na wiosnę czy moja pociecha dalej będzie alergiczna czy całkiem zdrowa-jestem bardzo ciekawa.

Gość Lena204
sory za literówki

Gość Myyszaaa
Mówie to co lekarze mówią. Wiesz że za czasów prlu tez były kolkowe dzieci ale nie było na to żadnych kropelek? Podobno pomagał sok ze sieżo wyciśniętej pomarańczy-kórej tez wtedy nie było ,ale w pewexie możnabyło dostać)))) taki soczek tez pobudzi układ trawinny i załatwia sprawę.

Gość mama kolkowego ;(
u nas jest karmienie mieszane - moj pokarm i Enfamil. kupilam infacol i espumisan krople, ale nie zauwazylam, ze sklad maja ten sam...

Gość Myyszaaa
gorzej z dziecmi wrażliwymi na kazeinę która w wieszości mieszanek mlecznych występuje.. Więc z jednej strony podajesz dziecku to co mu nie służy a z drugiej wlewasz w ni krople które i tak nie radzą sobie z problemem... Marnie to widzę.

Gość u mnie
u nas pomogły kropelki Bobotic

Gość Myyszaaa
Z tym składem to powtarzam słowa lekarza który jak już rozwiązałam problem ze swoim kolkowym dzieckiem sama postanowił sobie szczerze ze mną porozmawiać o kropelkach... Ale naprawde polecam zmiane mleka bo szkoda dziecka.(enfamil znam też podawałam i lipa-z kazeiną)

Gość Myyszaaa
A u mnie bobotik nie pomógł )))ZAZDROSZCZE WAM MAMY ja przeżywałam piekło bo żadne z cudownych leków które pomagały waszym dzieciom nie pomagały mojemu((((