Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oktawjaaa

straszny bol pod czas okresu.

Polecane posty

Gość Oktawjaaa

Także pisze co mi się wydarzyło, otóż to w Andrzejki pojechałam z Moim narzeczonym do znajomych, piliśmy fajnie było po jakimś czasie dostałam straszy ból w okolicach jajnikach. W tym czasie miałam miesiączkę, gdy wstałam do WC zemdlałam. Położyli mnie na łózko z bólu myślałam ze umrę, powiem wam jeszcze ze 5 lat brałam tabletki anty i po 3 miesiącach odstawiłam je. Koleżanka u której byliśmy powiedziała ze być może to muzę ciążą. Mozę mi ktoś napisać czy któraś z was miała takie bóle?? czy to może po tabletkach mam takie silne skurcze ????? P.S Przepraszam za błędy, pisze szybko bo w chwili obecnej w pracy jestem.

Gość może poroniłas
albo coś sie dzieje z przydatkami

Gość Oktawjaaa
Jak to poroniłam ???????????? toż Ja nawet gdybym poroniła nie widziałam ze byłam w ciąży...

Gość może poroniłas
wiesz ile kobiet jest w ciąży i nawet o tym nie wie? a pozniej silna spóźniona "miesiaczka " to był pierwszy raz? masz tendencje do bolesnych miesiączek?

Gość Oktawjaaaa
rozumie. Hmm zawsze mama jakieś tam bolę,ale bez przesady takiego bólu to ja w życiu nie miałam do tego straciłam przytomność. Byc może to od wódki, bo podobno pic w okres nie można.... ale chyba muszę przejść się do ginekologa...

Gość Oktawjaaaa
mam*

Gość mmLena07
ja też coś takiego miałam po odstawieniu tabletek. Pierwsza miesiączka była niesamowicie bolesna, w nocy zbudziłam się z bólu, to był okropny ból, który trwał coś ok 2 godzin, jak się skończyło to byłam cała mokra od potu i trzęsłam się z zimna pod dwiema kołdrami. Przed braniem tabletek zdarzały mi się bolące miesiączki, ale nigdy aż tak bolesne...

Gość Oktawjaaaa
mmLena07- dokładnie..... to samo co Ja... czasami myślę aby wrócić do tych tabletek i nie mieć takich skurczy bo naprawdę to okropny ból myślałam ze karetka mnie zabierze. Nie chce wrócić do tabletek już się ich troszkę najadłam, chce urodzić zdrowe dziecko..

Gość może poroniłas
a może napierw przejdz sie do lekarza , zeby wykluczyc wszelkie inne możliwe przyczyny takiego ostrego bolu ?

Gość to objaw endometriozy
Mam dokładnie to samo, przez kilka lat brałam tabletki anty, po ich odstawieniu od kilku lat mam bardzo bolesne miesiączki. Ginekolodzy rozkłądają ręce i twierdzą że to normalne. Wg mnie to normalne nie jest bo ani przed braniem tabletek ani w trakcie NIGDY nie miałam bolesnych miesiączek. Po wielu badaniach okazało się że mam polip w macicy, usunięto mi, potem miałam usuwaną nadżerkę, Nadal mam problemy. Ostatnio miałam robioną biopsję szyjki i wyszły nieprawidłowe zmiany. Zrób kontrolę u gina: cytologia, usg macicy i jajników i jesli mozesz kolposkopia.

Gość Oktawjaaaa
na pewno jutro pójdę bo dzisiaj już za późno, aż się boje mówiąc ścisłe co powie lekarz...

Gość Oktawjaaaa
a co to polip macicy jeśli można widzieć ?

Powiem tak, ginekolodzy kłamią. Gdy te kilka lat temu zaczynałam brać tabletki to w ulotkach było napisane że zapobiegają stanom zapanym, chronią przed rakiem piersi itp, same superlatywy. Nigdy w życiu nei przyszłoby mi do głowy że po ich stosowaniu będę miała problemy zdrowotne. Teraz lekarze już inaczej mówią. Podejrzewam że tabletki wywołały u mnie zaburzenia hormonalne które doprowadziły do powstawania polipów i ognisk endometriozy. Sprawiły także nabawiłam sie nadżerki. Gdybym wiedziała wtedy to co teraz to nie brałabym nigdy tabletek.

Polip, taka wyrośl która powstaje z przerośnietej błony śluzowej macicy endometrium. To taki dziwaczny twór na szypułce. Coś co może powodować że nie zajdzie sie w ciążę albo się ma tendencje do poronień. Wiele kobiet nie może zajść w ciążę lub je traci i dopiero wtedy ginekolodzy robią szczegółowe badania i wychodzi że to przez polipy w macicy.

Gość Oktawjaaaa
Jezus... także jucz wszystko rozumiem dziękuje serdecznie, tabletki brałam 5 lat, teraz od sierpnia rzuciłam Je. Bo powiem szczerze tyle już bym miała tych dzieci, a za każdym razem dostawałam miesiączkę, moje serce mi mówi ze mam jakiś problem, a rodzina chłopak mówią ze to normalne po tabletkach.

No właśnie to nabardziej boli, że czujesz że coś jest nei tak a inni wmawiają że sobie wymyślasz. Każda kobieta zna swój organizm i jego sygnały. Jeśli kiedyś miesiączki przebiegały zupełnie bezboleśnie a teraz potrafię obudzić się w środku nocy z bólu to nikt mi nie wmówi że to normalne. Od kilku lat muszę co miesiąc używać No Spy i tabletek przeciwbólowych bo nie wytrzymałabym. Czasami aż mam mdłosci z bólu.

Gość Oktawjaaaa
dziękuje za zrozumienie, znam ten ból usiedzieć nie można a co dopiero leżeć najlepiej to przechodzą bolę gdy lezę na prawym boku. Ale to na krotko Jutro przejdę się do Ginekologa zrobię dozo badan i się wszystko po jakimś czasie okaże..

Gość Oktawjaaaa
I ten ból jest tak mocny ze jest przez jeden dzień a na drugi dzień nic nie boli tylko mniejsze bóle i szybko okres się kończy.

Też tak mam, pierwszy dzień makabra, czasami czuję dyskomfort od samego siedzenia. Wszystko mnei tam boli. W pierwszy dzień miesiączki jestem kompletnie wyłączona a aktywności bo cały dzień non stop mam skurcze i ból. Nie mam siły nic robić, modle się tylko by to przeczekać i jaknajszybciej mineło.

Gość Oktawjaaaa
Dzięki Kochana, jutro dam Ci znać co mi jest teraz uciekam obiad nakładać, Pozdrowienia:))

Trzymam kciuki i zajrzę jutro.