Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzwbk pytanko

jaka jest różnica między kartą kredytową z limitem a limit na koncie osobistym

Polecane posty

Gość bzwbk pytanko

prosze o prostą odpowiedź dla prostej kobieciny:) jaka jest różnica między kartą kredytową z limitem a limit na koncie osobistym bz wbk ?

Gość bzwbk pytanko
bardzo dziekuję , czyli limit w koncie lepszy:D okej:)

zdecydowanie lepiej miec debet na swoim koncie niż niesplacać w terminie karty kredytowej (jeśli zmieścisz się w okresie bezodsetkowym ze splatą, to nic nie płacisz dodatkowo, ale jeśli nie....)

Gość bzwbk pytanko
generalnie chodzi o to ,że czasem nie starcza do "pierwszego" i musze pożyczyć 200/300złociszy do wypłaty za tydzień:D

Gość maturks4
Na takie "chwilówki" dobrze jest mieć limit w ROR, ale... to kosztuje. Bo i za rozpatrzenie wniosku, i za przedłużenie, i normalne odsetki. W karcie najczęściej jest okres bezodsetkowy ok 50 dni, za który nie płaci się nic. Kartę też przeważnie teraz dostaje się za darmo, a przynajmniej można negocjować bezpłatne jej przedłużanie. Mnie osobiście korzystniej wychodzi karta, bo zawsze spłacam bez odsetek, czyli 100 % co miesiąc. Tyle tylko, że nie warto ustawiać wysokiego limitu, bo niektórych "kusi".

Gość bzwbk pytanko
dostałam z banku propozycję ,że mogę przyjść i dostanę od ręki tylko mam sie zdecydować co bym chciala .

Gość maturks4
Nie znam oferty WBK. Idź i każ sobie dokładnie wytłumaczyć, jakie opłaty ponosisz w każdej opcji. I na tej podstawie zdecydujesz. Tylko nie daj się wrobić w jakąś "prestiżową", złotą czy bajerancką kartę. One najdroższe! Najprostsza - najlepsza

Gość bzwbk pytanko
dobra:) dzięki.

karta kredytowa jest za darmo, owszem - ale zwykle pierwszy rok a potem bez żadnego ostrzeżenia jest przedłużana i ściągana jest z niej oplata roczna, dość spora zazwyczaj na karcie debetowej mam ok, 12 zł odsetek za 2 tys debetu, to nie jest dużo no i karta jest bezpłatna płaci sie tylko za ew. powiększenie debetu wykraczające poza standart, który każdy bank sam sobie określa