Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatezniewiem

co robia w ciagu dnia wasze polroczne maluchy?

Polecane posty

Gość jatezniewiem

moja jak mnie nie widzi i poza sporadycznymi przypadkami kiedy sie zabawi czyms marudzi az ja wezme na rece/zabawie/przeniose w inne miejsce... nie wiem czy tak nauczylam czy taki ma temperament (spi tylko 2 razy po pol godz, jest bardzo ruchliwa, placzliwa, miala kolki)... jestem zmeczona... co robia wasze dzieci gdy nie spia?

Gość Taka jedna Ola :)
najszybciej ujmując- zajmuję się dzieckiem jak mi marudzi. I też bardzo mało śpi. Macierzyństwo nie polega na przenoszeniu dziecka w inne miejsce jak mu się znudzi i wracanie przed kompa... :o

Gość jatezniewiem
tez zajmuje sie maluchem! ale nie chce go zabawiac non stop chce go uczyc samodzielnosci! lub po prostu by samo cos zrobilo pobawilo sie poraczkowalo a nie bylo na rekach lub zabawiane preze mnie przez caly czas....

Samodzielności w wieku 6 miesięcy? to jak skończy 2 latka to go na kolonie wyślij...

Gość jatezniewiem
na kolonie nie, ale do zlobka. A ty co? Caly dzien noszisz na rekach lub zabawiasz dziecko? Kiedy robisz obiad sprzatasz korzystasz z toalety???

Nie noszę cały dzień- wiadomo. ale siadam z nim na podłodze, rzucam w koło dużo zabawek i się bawimy. Jak robię obiad to wkładam go w krzesełko do karmienia, biorę kilka zabawek i idziemy do kuchni. Dużo czasu też spacerujemy, bo wtedy nie jęczy. Jak sprzątam to też siedzi i się patrzy, choć najczęściej staram się sprzątać jak już mąż jest w domu, a obiady szykować w czasie jego drzemki. Mój synek jest troszkę starszy od Twojego dziecka- raczkuje i próbuje wstawać- i teraz to dopiero nie można go spuszczać z oczu

Gość jatezniewiem
wlasnie o to chodzi ze ostatnio moje dziecko nie chce sie samo bawic, z fotelika czy krzeselka do karmienia sie wyrywa, spacerow ni elubi bo tez sie wyrywa z pasow... i po prostu mam dzis dosc :(

W takim razie jedyne pocieszenie, że dzisiejszy dzień się kończy. Ja codziennie powtarzam, że jutro się obudzę i moje dziecko będzie aniołkiem :D jak na razie mam za sobą ponad 270 takich dni, ale ciągle mam nadzieje, że może akurat jutro to nastąpi? :)