Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sokolowkaa

Jak to zrobić ?Praca

Polecane posty

Gość sokolowkaa

Pracuje na tzw "czarno" bez umowy jakieś 4 miesiące. Obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży.Byłam dzisiaj u lekarki i powiedziała mi , że jestem osłabiona i przeziębiona i lepiej żebym z parę dni posiedziała w domu. Boję sie , że jak jutro to powiem szefowi że chce 3 dni wolnego to mnie zwolni. Jak to rozegrać i jakich argumentów użyć żeby jednak mnie nie zwolnił. Dodam ,ze nie mam nikogo na zastępstwo i oczywiste jest , ze wtedy szef będzie musiał być w pracy ze mnie. Oczywiście on pracuje za mnie ale tylko w te dni w które mi przysługuje wolne , nie wiem jak zareaguje na 3 dni :(

Gość jak pracujesz bez umowy na
czarno ma prawo cie zwolinic niestety

Gość no ro to
a niby jakim cudem on ma cię zwolnić skoro wg prawa to ty u niego wcale nie pracujesz?

Gość sokolowkaa
Własnie wiem i boje się , ze powie mi , ze już nie mam po co przychodzić , a jednak trochę mi zależy na tej pracy bo zawsze jakiś grosz wpadnie.

Gość w sumie to dziecko
powinno byc najwazniejsze i nie powinno cie obchodzic co powie szef. swoja droga jak by mi powiedzial ze mnie zwalnia poszla bym i nadala na niego ze zatrudnia ludzi na czarno

Gość sokolowkaa
Jest dla mnie najważniejsze dlatego wiem , ze nie pójdę jutro do pracy . Lekarka powiedziała że muszę odpocząć i wyleczyć to przeziębienie bo w taką pogodę to może się zamienić w coś gorszego :(

Gość w sumie to dziecko
zadzwon do szefa i powiedz ze jestes chora, jezeli wie ze jestes w ciazy powinien to zrozumiec jesli jest debilem to sama powinnas spieprzac

Gość sokolowkaa
wie , wie powiedziałam mu bo się liczyłam z taka ewentualnością.

Gość w sumie to dziecko
to jak wie to zrozumie chyba ma wlasne dzieci, nie wiem cxo robisz ale moze w domu wykonaj czesc pracy

Gość zapytam a co
Niestety nie mogę jej zabrac do domu :) Zadzwonie do niego i zobacze. Trudno jak mi podziekuje to nie bede zalowac.

Gość w sumie to dziecko
wiec dzwon i nie przejmuj sie szefem