Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pearl...

bromergon a ciaza

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam podwyższoną PRL i zaczęłam brać Bromergon. Nie znam osobiście żadnej dziewczyny starającej się o dziecko która by zażywała ten lek. I stąd moje pytanie na które mam nadzieje zechce ktoś odpowiedzieć i pociągnąć temat . jak długo czekałyście na 2 kreseczki po rozpoczęciu leczenie?

ja zaskoczyłam za pierwszym podejściem. 1 marca zaczęlam brać tabletki-równo miesiąc później miałam ostatnią miesiączkę. Ale wiem, ze miałam dużo szczęścia bo różnie to bywa

teraz nie powiem tobie ile. ale ona wzrastała tylko po obciążeniu. dwadzieścia kilka razy ponad normę to było. dokłądnie nie pamiętam. ale ja jestem bardzo podatna na bromergon:)

ja mialam po obciazeniu wzrost 7 krotny czyli przekroczony tylko o 2 razy. w przeciwienstwie do innych dziewczyn nie mam tez skutkow ubocznych :) jak narazie i mam nadzieje ze tak zostanie :) a jaka dawke bralas tego leku ?

Wtedy chyba jedną tabletkę. Po ciąży brałam nawet dwie- i wtedy skutki uboczne mnie dopadły:O A Ty masz mały wzrost dosyć. może też szybko unormujesz:)

jak się tylko dowiedziałam o ciąży. Dodam jeszcze, że to nie był ślepy fart, bo przy drugim dziecku tak samo szybko wszystko się potoczyło

gratuluje pociech :) pocieszylas mnie bo balam sie ze to dlugo z tym bedzie :) mam jeszcze jedno pytanie co do progesteronu.. jak wyglada ta sprawa bo bromergonie ?

Dziękuję. na to pytanie niestety Ci nie odpowiem. W pierwszej ciąży w ogóle o tym nie myślałam wcale- nie znałam się kompletnie. W drugiej dostałam standardowo luteinę na podtrzymanie- ze względu na problemową pierwszą. ale czy problemy wynikały z progesteronu- nie sprawdzałam- ale raczej nie Mam nadzieję,że Tobie też wszystko szybko się unormuje

Gość pearl w kółko zakładasz ten
sam temat dziewczyno!! Nie zaśmiecaj forum!!!!!!

nie ma za co. wiele nie pomogłam ale może chociaż pocieszyłam. Wiedz, że da się- i to niekoniecznie tylko wielką walką. Życzę zdrowia

Gość Aldona300
Pearl ja miałam bardzo wysoką prolaktynę i musiałam brać Bromergon w 5 cyklu brania udało się,Bromergon brałam do końca 1 trymestru,ponieważ na początku ciąży rośnie prolaktyna ,a za wysoka działa poronnie ,więc trzeba było ją troszkę przystopować:)