Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggag

Ginekolog -kobieta, krakow na nfz

Polecane posty

Gość aggag

Witajcie :) Spytac chcialam Was o rade - potrzebuje wybrac sie do ginekologa, ale poniewaz jest to jedna z moich pierwszych wizyt, wolalabym,aby byla nim kobieta. I z racji tego,ze kieszen studencka niebogata - aby przyjmowala na NFZ. Znacie kogos godnego polecenia? Znalazlam w internecie pewne centrum medyczne - FALCK, z ulicy mazowieckiej, rzekomo maja umowe z NFZ i bezplatny gabinet ginekologiczny. Przyjmuje tam 5 kobiet: dr Renata Barańska-Kałuża, dr Maria Dłużniewska, dr Danuta Jachimczyk-Prociak , dr Beata Kosiba i dr Anna Szłojdo-Brąglewicz Znacie moze ktoras z nich? I jak traktuja pacjentki? A moze polecilybyscie kogos innego? Bardzo prosze Was o opinie, nie znam w krk dobrych ginekologow, a musze udac sie na wizyte...

Gość aggag
podbijam, bo zginelo w liscie... moze teraz pojawi sie ktos, kto bedzie potrafil pomoc? :)

Gość gagwa
dr Danuta Jachimczyk-Prociak - podobno super, na necie super opinie ma i ktoś ze znajomych lekarzy + kobietka która do nie chodziła polecali mi ją. U Renata Barańska-Kałuża byłam ze 2 razy. kompetencji nie umiem ocenić, ale była dość nieprzyjemna. Jak każda pani gin, z którą się spotkałam. Ja preferuję mężczyzn - moja piderwsza wizyta była też u faceta i do dziś wspominam, jakie miał suuuper podejście do wystraszonej dziewczyny przychodzącej po tabletki anty... O reszcie nic nie wiem.

Gość aggag
no ja wlasnie na pierwsza wizyte trafilam do mezczyzny, koszmarnie bolal mnie brzuch, podejrzewalam nawet wyrostek, wiec wybralam sie na pogotowie, ale odeslali mnie do ginekologa. trafil mi sie niesypmatyczny starszy facet, bardzo nieprzyjemny taki, bardzo zle te wizyte wspominam.... jakos tak mniej przeraza mnei wizyta u ginekologa kobiety, przynajmniej na poczatku ;)

Gość aliala
Jeśli nie za późno, to nie idź to Beaty Kosiby. Ma słabe opinie, ja też nie byłam z niej zadowolona. Tak jak wyżej ktoś napisał Danuta Jachimczyk Prociak ma dobre opinie, sama się do niej przymierzam na po nowym roku. Przydatny portal: znanylekarz.pl

Gość zadowolona_mała_S
up

Gość tak więc
Danuta Jachimczyk Prociak jako jedyna przyjmuje w FALC odpłatnie...niestety- pomimo, że maja podpisaną umowę z NFZ wizyta 90 zł + usg 90 zł

Gość anetttte
Pani D.Jachimczyk_Prociak najlepsza chodzę do niej od lat. Prowadziła 2 moje ciąże. Mogę polecić z czystym sumieniem zresztą wszystkie znajome i koleżanki do niej wysyłam. Poradzi i pomoże nie tylko w "wiadomym" zakresie a przy tym serce człowiek przytuli jak trzeba, zażartuje, profesjonalnie zbada, delikatna, nie zleci zbędnych badań jeśli nie trzeba. Tylko właśnie do niej prywatnie 90 zł ale warto. Na NFZ to oni mają innych lekarzy nie polecam poleciłam koleżance poszła i żałowała, że nie odżałowała tej kasy.

Gość Kraków20
A ja zdecydowanie odradzam panią dr Danuta Jachimczyk-Prociak, byłam u niej dwa razy. Po pierwszej wizycie byłam nawet zadowolona, przeprowadziła solidny wywiad jak żaden inny mój wcześniejszy lekarz. A byłam już u wielu, gdyż mam ponad 40 lat i dwa razy rodziła. Jedynie z czego NIE byłam zadowolona, to to, że bardzo bolało mnie gdy robiła USG TV. Wcześniej nigdy nie czułam bólu podczas tego badania. Niestety zachwyt nad tą panią prysł po drugiej wizycie. Ponieważ mam tendencję do torbieli jajników, to zaleciła mi terapię hormonalną za pomocą krążka (antykoncepcja hormonalna). Zapewniała, że są same zalety stosowania, że pomoże na torbiele, na moje migreny i nawet pomoże przy moich problemach z nietrzymaniem moczy (mam je po ostatnim porodzie). Jak zapytałam czy powinnam zrobić jakieś badania przed rozpoczęciem stosowania, to tylko zapytała czy mam nadciśnienie. Powiedziałam, że nie, więc stwierdziła, że nic nie muszę robić. Po założeniu krążka miałam migrenę za migreną, a po kilku zaledwie dniach dostałam zakrzepicę. Skończyło się szpitalem i serią zastrzyków w brzuch. Potem wiele kontrolnych wizyt u specjalistów (prywatnych) i badań USG. Nigdy więcej do tej pani nie pójdę. Lekarze do jakich potem trafiałam m.in. chirurdzy naczyniowi i ginekolodzy mówili, że po 40-stce nie wolno zapisywać takich hormonów. Dziwne, że ta pani o tym nie wiedziała. ODRADZAM !!!!!

Gość gość
W krakowie prywatnie w Ovum na urzedniczej sa znizki dla studentek i ogolnie niedrogo, a osrodek i gynki naprawde spoko, zdarzaja sie poslizgi i trzeba czekac, ale to raczej nie powinien byc problem

Gość Slineee
Kochane, a prywatnie ktoś poleci? Szukam lekarza NA JUŻ.

Gość Frytka88
najlepszy lekarz jakiego mialam w Krakowie to Jankowski. Przyjmuje prywatnie w Feminie.

Gość Slineee
Frytka, dzieki. Co robił u Ciebie ten lekarz? Wstyd mówić, ale chodzi o nietrzymanie moczu...

Gość Frytka88
U mnie chodzilo o zwykle wizyty ginekologiczne, a potem prowadzenie ciąży. Poleciła mi go koleżanka, która była wcześniej u innego lekarza i przy porodzie coś poszlo nie tak i wlasnie miala taki problem jak Ty. Jankowski wlasnie u niej pomogl przy nietrzymaniu moczu.

Gość Slineee
Wspaniale! Dzwonie do niego <3

Gość gość
Chętnie posłucham opinii i rekomendacji. U mnie niestety to samo. Aż wstyd z domu wyjść :(((

Gość Slineee
Byłam u Jankowskiego w Feminie, tak jak pisalam. Kochana nie ma co czekać! Przeszłam zabieg i polecam :)

Gość gość
A możesz powiedzieć coś więcej? Co miałaś robione w końcu na to?

Gość Slineee
Ach tak! No więc są różne zabiegi zależnie od tego co jest Ci potrzebne. Ja jestem niedługo po zabiegu, a już zmiana jest gigantyczna. U mnie konieczna była plastyka przednia, bo miałam obniżenie narządów rodnych. Dokładnie przeszłam operację waginalną czyli podnoszenie pęcherza moczowego. To wszystko Jankowski robi u siebie w klinice - czyli właśnie w Feminie :) Już dzisiaj czuję się innym człowiekiem, a jeszcze regeneruję się “tam na dole” ;)

Gość gość
Jezu, jak dobrze słyszeć, że ktoś znalazł pomoc. Już nie mogę z tym… Skontaktuję się z nim, dziękuję!

Gość gość
Ja polecam ginekologów z Rehaorthopedica. Prowadziłam tam swoją pierwszą ciążę i byłam bardzo zadowolona. Większość badań była wykonywana na miejscu a lekarze byli bardzo cierpliwi i chętnie odpowiadali na pytania. Polecam tę klinikę.

Gość OlkaPolecajka
U mnie tez polecenie leci do Jankowskiego. Chodze juz rok i jest bardzo wporzadku.

Gość gość
Byłam na wizycie u Jankowskiego. Bardzo pozytywnie!

Gość SiostraM
Jakie zabiegi przeprowadza Jankowski przy nietrzymaniu moczu?

Gość gość
Założył mi taśmę na cewkę. Bardzo skuteczne rozwiązanie. Już kilka dni po zabiegu zaczęłam w stu procentach trzymać mocz.

Gość SiostraM
Brzmi super. Też chcialabym pozbyc się tego problemu … eh. Zadzwonie do tego Jankowskiego. Dzieki.

Gość Jadzia

Preferowałam mężczyzn ginekologów, ale w końcu się przełamałam i poszłam na konsultacje do .knapik-rybka.org.pl/ i zupełnie inna jakość współpracy. Jednak kobieta kobiecie zdecydowanie lepiej pomoże. Warto sprawdzić, szczególnie jak starasz się o dzidziusia.