Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos w zasiegu reki

3 zdania z angielskiego

Polecane posty

Gość ktos w zasiegu reki

1 chcialabym wymienic ta torebke. I'd like change this handbag. 2 czy moge wymienic? (takie ogolne zapytanie) May I change? 3 czy moge wymienic ta bluzke na wieksza? May I change this blouse for bigger ? jak powinny brzmiec prawidlowo? prosze o pomoc :)

Gość ktos w zasiegu reki
sprawdzi ktos ? :(

Gość ktos w zasiegu reki
no prosze Was 😭 sprawdzcie czy dobrze kombinuje ? !

Gość POCIESZNA MALINA
ja bym tak samo napisała jak ty

Gość ktos w zasiegu reki
Malina ciesze sie, ze prawie dobrze,ale nie jestem pewna czy w ostatnim zdaniu ma byc FOR ? :(

Gość POCIESZNA MALINA
Ewentualnie tak: 1. I would like to mention that handbag. 2. Can I replace? 3. Can I replace this shirt to a larger?

Gość POCIESZNA MALINA
może nie użyłabym ''for'' ale jednak ''to a''

Gość POCIESZNA MALINA
bigger to raczej odniosłabym do jedzenia, a jeśli chodzi o rozmiary to larger

Gość ktos w zasiegu reki
dziekuje, choc ja dopiero od m-ca ucze sie angielskiego i Twoje nowe slowka sa dla mnie jeszcze zbyt trudne na tym etapie ;)

Gość dziewczynanglika
ja Ci powiem jak sie mowi w praktyce: 1.I'd like to exchange this handbag because.... 2.Can I exchange it for...? 3.Is it possible to exchange this top/blouse for bigger size?

Gość Tylko stylistyczne poprawki
1.I'd like to change this handbag. 2.May I change? 3.May I change this blouse for a bigger one?

Gość dziewczynanglika
i napewno nie 'replace' bo to znaczy cos zupelnie innego. I jesli mowisz bigger to koniecznie dodaj bigger size i wtedy to ma sens :)

Gość myszaaaaaaaaaaaaaaaaaa
1 chcialabym wymienic ta torebke. I'd like exchange this handbag. (change to zmienić, mention wymienić ale w sensie wywołać, wypunktować) 2 czy moge wymienic? (takie ogolne zapytanie) May I exchange this? 3 czy moge wymienic ta bluzke na wieksza? May I exchange this blouse for a bigger size ?

Gość ktos w zasiegu reki
no dziekuje kochane za pomoc :) ta ostatnia podpowiedz z bigger size wiele mi wytlumaczyla, rozumiem, ze jesli mowie o rozmiarze to po prostu musze to dodac by mialo sens :) dzieki 🌼

Gość dziewczynanglika
Jezeli chcesz cos wymienic to exchange a nie change. Change to mozesz zmienic swoj stroj (eg. I will change quickly and see you in 5min.)

Gość wszystkie male trybiki machiny
Dobrze, tylko Angole mowia "top" na damska bluzke.

bardzo proszę :) ale zgadzam się, że mogłoby być "for larger" zamiast "for a bigger size" ;) lepiej nawet, choć obie wersje poprawne.

Gość ktos w zasiegu reki
dziewczynanglika czyli w kantorze tez exchange? bo ja zawsze podchodzilam na wakacjach za granica i "change" Boze ale wstyd :(

Gość dziewczynanglika
W kantorze bardziej exchange ale change some money tez przechodzi. Ale na kantorach jest zawsze napisane exchange :) uczysz sie w Polsce czy w kraju anglojezycznym?

Gość ktos w zasiegu reki
ucze sie od m-ca w Polsce :) tyle slepych zaulkow jeszcze przede mna w tym jezyku, ale lubie go, nie to co twardy niemiecki ;) Baaaaaaardzo Wam Wszystkim dziekuje za wspaniale podpowiedzi/pomoc :) Have a nice day :)

jak powiesz change to też zrozumieją, ale powinno być exchange. Change to też "drobne", to jakbyś chciała w sklepie na monety wymienić ;)

Likewise! ;)

Gość dziewczynanglika
podziwiam autorko ze tak sama z siebie sie uczysz :) powodzenia i jak potrzebujesz czegos to pomoge chetnie :)

Gość ktos w zasiegu reki
dziewczynanglika - bardzo dziekuje za mile slowa, bede tutaj od czasu do czasu pytania zadawac, moze akurat bede miala znow szczescie i natrafie na Ciebie oraz pozostale osoby,ktore mi pomogly :) Likewise! myszaaaaaa - dzieki za fajne, nowe slowko :) oczywiscie nie bylo mi znane ;) Pozdrawiam 🖐️