tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 Drogie koleżanki. Mam pewien problem. okres mam regularny od dłuższego czasu, dosłownie co do dnia. Ostatnio okres dostałam 14 listopada trwał ok 5 dni. mineły równe 2 tyg i znowu 28 listopada dostałam DRUGI OKRES! co mi się nie zdarza. Fakt ok 2 lata temu tez tak miałam ze w 1 miesiącu dostałam 2 miesiączki ale zlekcewazyłam to. Jak myślicie.. czy mogła u mnie wystąpić 2 owulacja i stąd ten okres??? bo innego wytłumaczenia nie widze ;/ Napewno pójdę z tym do lekarza bo to chyba za normalne nie jest ;/ ale chciałam się poradzić czy u was też to występuje, i jaka moze byc tego przyczyna?? Może stres? tego ost. mi nie brakowało.. Ciąża? nie. gdyż od ok miesiąca nie spałam z chłopakiem. POMÓŻCIE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirabel245 0 Napisano Listopad 30, 2011 może skrócił się cykl, jakieś zaburzenia hormonalne. Jednak najlepiej to sprawdzić i udać się do ginekologa, bo krwawienia mogą być oznaką czegoś gorszego, aczkolwiek oczywiście nie mszą. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 Tak napewno pojde do lekarza, wkoncu nie gryzie a pomoc moze :) tylko niestety musze czekac az mi sie okres teraz skonczy ;/ Rozmawiałam z mamą.. mówi ze dodatkowa owulacja moze wystąpić bo przez owe jajeczkowanie sama zaszła w ciąze :) No cuż zobaczymy co powie lekarz, dzięki :) :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asilma 0 Napisano Listopad 30, 2011 Niby może, ale iarze się to raczej z wydłuzeniem cyklu... prawidłowa faza lutealna (ta po owulacji ) trwa 2 tygodnie. Jak u Ciebie 2 tygodnie to przerwa między jednym a drugim okresem to kiedy mial byc ta 2 owulacja. Na ciążę nie byłoby tu szans. A okres tai jak zwykle? Może to poronienie było? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 identyko taki jak zawsze.. jeszcze właśnie dziwiłam się co mam tak wczesnie objawy przed okresowe ( pól piersi, głowy,pleców, brzucha, nóg) z dniem dostania okresu wszystko mi mija i teraz bylo tak samo... poronienie nie możliwe bo nie było kiedy zajść :) owulacje miałam 25 paźdz-okres dostałam 14 list. drugi okres dostałam 28listopada więc owulacje musiałaby być u mnie ok 17 listopada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asilma 0 Napisano Listopad 30, 2011 Myślałam,że może ostatnie krwawienie było poronieniem a przedostatnie krwawieniem już w ciąży (co zdarza się na początku) Pytanie czy ok 1 listopada mogłas zajśc w ciażę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 no właśnie nie mogłam :) mój chłopak pracuje w delegacji i go juz ponad miesiąc nie ma. a pozatym zazwsze się zabezpieczamy i nigdy nie było zadnej wpadki. 2 lata temu miałam podobnie... okres dost. 10 pazdziernika a pozniej bodajze 24-25 drugi, i głupia bylam ze juz wtedy nie poszlam do gina z takim czyms i nigdy mu o tym nie wspominałam ehhh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 Moja mama twierdzi ze zaszła w ciąże 2 dni przed okresem. Lekarz wyjaśnił jej ze wystąpiła u niej dodatkowa owulacja... Po Dokładnych przeliczeniach. Moja 1 owulacja musialabyc-25października, a druga 13 października - 1 dzien przed okresem. Gdzies czytałam.... ze dziewczyna poszla do lekarza i przy usg jej pow ze wlasnie ma owu ktora widzi w prawym jajniku ale w lewym ma rowniez jajeczko... i jezeli sie bzyknie dzisiaj i za tydzien to moze mieć bliźnięta... COS W TYM STYLU. Czyli chyba podwójna owu wystepuje ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asilma 0 Napisano Listopad 30, 2011 Podwójna owu wystepuje na 100%. Niedawno gdzies w Polsce urodziły się bliźniaki, które mają 2 róznych ojców i wypowiadali się na ten temat specjaliści - rzadkie, ale wystepuje:) Ale o wyliczeniach nie masz co pisać, bo wiadomo,że cos poszło "nie tak" i nie wiadomo, która faza była skrócona... A co z tą ciążą - mozliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asilma 0 Napisano Listopad 30, 2011 W ogole coś nie tak z Twoimi wyliczeniami.... Skoro owulacje miałaś 25. 10 (skąd ta pewność) a miesiączkę 14 to świadczyłoby to o nieprawidłowosciach. Prawidlowa faza lutealna bez względu na długosc cyklu trwa 12/14 - 16 dni. Widocznie masz zaburzenia hormonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Listopad 30, 2011 Ponieważ cykle mam zawsze 32 dniowe. Okres 13 październik a 14 listopad. Daje ci owulacje 25 października. i zawsze mam identycznie długie cykle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asilma 0 Napisano Grudzień 1, 2011 Od owulacji do @ pownno być 12- 16 dni. A u ciebie jest 19 to by swiadczyło o nieorawidlowości. Nie wiem skąd takie wyliczenie? Dlaczego przy 32 dniowych cyklu twierdzisz,ze miałabyś miec owulacje 13 dc?. Przy najwieksze jprawidłowosci owulacje powinnas mieć ok 1.11 Owulacja występuje w środku cyklu u kobiet z 28 dniowym cyklu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasamaleczinna 0 Napisano Grudzień 2, 2011 więc jeśli twierdzisz ze ze od owulacji do @ jest 12-16 dni... to drugi okres dostałam 28 listopada. 28-14=14list. owulacja. Gdzies wyczytałam ze jezeli wyst podwojna owu to prawdopodobnie w dzien wczesniejszego okresu. Ale ile w tym prawdy....;/ przy 32 dniowym cyklu troszke to inaczej wyglada niz przy 28 dniowym. 13 paźdz- OKRES 13-25 dni nie płodne (13 dni) 26-02 płodne ( 8 dni)- 30paźdz owu 03-13 nie płodne (10 dni) 14 listopad- OKRES 28listopad- II OKRES więc owu już sama nie wiem kiedy powinna wyst ;/ ja się wgl zastanawiam czy ten niby okres nie jest spowodowany stresem. aczkolwiek przed czułam się tak jak przed regularną miesiaczką, nabrzmiałe piersi, bóle głowy, pleców itd. i z dniem miesiączki mi wszystko puściło jak zawsze;/ w tyg ide sie zapisać na wizyte do lekrza, dowiem sie co i jak i bedzie swiety spokoj, bo zwariowac mozna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach