Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcącadziecko1234

Torbiel jajnika 2cm a planowanie dziecka....Pomocy!

Polecane posty

Gość chcącadziecko1234

Dzień Dobry Mam problem ponieważ byłam u gina i powiedział mi że mam na lewym jajniku torbiela który ma 2 cm. Staram się o dziecko od bardzo dawna, ale rezultatów do tej pory nie ma. Gin powiedział że z torbielem nie bedę mogła mieć dzieci i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne żeby się go pozbyć, gdzie po dłuższej rozmowie na ten temat stwierdził że tabletki nie bedą mi narazie potrzebne i żebym czekała do miesiączki, która ma być 27 listopada( 3 dni temu) Ale do tej pory nie dostałam @. Współżyłam z mężem w dni płodne 15,16,18 listopada z finałem w środku. Lekarz kazał mi przyjść 15 grudnia na badania żeby zobaczyć czy wraz z okresem zejdzie mi ta torbiel. A moje pytanie brzmi czy któraś z was zaszła w ciąże jezeli miała takiego torbiela? Czy to możeliwe żeby nie mieć dzieci jezeli takowy torbiel istnieje?? Czy mogę być w ciąży, jeżeli współżyłam w te dni płodne ?? Wiem że to głupie pytania jak na dziecko z przeszkola, ale jestem już tak zdesperowana że musze kogoś zapytać i jakoś wyjaśnić ten mój problem. Czekam na wasze opinie. Pozdrawam

Gość kasia.....
w 8tc byłam u lekarza. Pow,że na lewym jajniku mam torbiel 2cm. Więc musiał tam być już przed zajściem w ciąże. I że zrobimy z nim porządek jak urodze. Teraz synek ma 15mies. Ciąża i poród bez komplikacji.

ja kiedyś miałam torbiel ponad centymetr. Ale mnie jakoś przeszło. Urodziłam jedno dziecko 5 miesięcy temu. A jutro idę do gina dowiedzieć sie czy jestem w ciazy bo mam dwie kreski. Takze widisz da sie :). Myszle ze są na to leki... żeby zwalczyć torbiel.

Ja dwa dni przed zrobieniem testu ciazowego,mialam po raz kolejny wykryty torbiel na jajniku przeszlo 4 cm...I sobie teraz tak z ciaza tam jest..NA USG sie dowiem,bo w ciazach zanikaja :)

Gość chcącadziecko1234
Okres spóźnia mi się już 3 dzień jutro bedzie 4 dzień. Piersi strasznie mnie bolą, od czasu do czasu jeden albo drugi jajnik, często chodzę do toalety. Jest jakieś prawdopodobieństwo? Kiedy lekarze mogą wykryć na USG ciąże? Bo jak byłam 20 to nic mi nie powiedział czy jestem tylko właśnie wykrył torbiela na jajniku....

Gość chcącadziecko1234
Domajoweczka09 Jak już wcześniej pisałam lekarz mi powiedział że z tym torbielem nie bedę mogła zajść w ciąże. To ja już w końcu nie wiem jak to jest:(:( Mam nadzieje że okres nie przyjdzie i jak pójde do gina w połowie grudnia to mi wykarze....

Gość chcącadziecko1234
A mam pytanie czy wy też miałyście taki mlekowy śluz??? jak już pisałam 3 dni temu okres miał być i zauważyłam mlekowy gęsty śluz. Co to oznacza???

Gość chcącadziecko1234
kwiatnadziei ????????????

No ja niestety tak tolerowalam hormony,ze mialam plamienia po nich i torbiele wkolko a niby byc nie powinno ..Zdazylam odstawic 3 miesiace z gumkami i ciaza tak wyszlo ..

Nie to absolutnie ze nie myslalam o antykoncepcji ;) Nawet implant mialam,to byla mardega,wypadly mi wszystkie wlosy prawie,a jajnik z torbielem tak bolal ,ze bylam na pogotowiu nawet :(

[zgłoś do usunięcia] majoweczka09 majoweczka09@tlen.pl'; Nie to absolutnie ze nie myslalam o antykoncepcji Nawet implant mialam,to byla mardega,wypadly mi wszystkie wlosy prawie,a jajnik z torbielem tak bolal ,ze bylam na pogotowiu nawet 2004 rok-córcia 2010 rok-córcia 25.06.2012 -ktoś już kochany **************************************************** Współczuje Ci, biedna.... namęczyłaś się :((( !!!

Gość oj tam oj tam 6666666666666666
miałam torbiel i zaszłam w ciążę. w sumie wczesniej też miałam jedną tak około 3 cm i zarówno jedną jak i drugą wyleczyłam luteiną ( poza tym luteina jest swietna na początek ciąży także same plusy) a torbiel pierwsza pojawiła mi się podczas stosowania tabletek anty i rosła sobie naet jak już anty nie brałam