Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blebleble...

Czy Iść do lekarza z czyms takim??? poradzcie..

Polecane posty

Gość blebleble...

hej moj synek przed wczoraj w nocy mial 38.2 dalam mu czopka i juz bylo ok, wczoraj w dzien niemail wogule ale nawieczor znowu cos mu zaczela rosnac dzis w nocy obudzil sie o 3 i strasznie plakal , dzis w dzien tez niema temperatury, chce wybrac sie na pogotowie calodobowe bo jest tu kolo mnie ale niewiem czy nie powiedza ze bez sensu przychodze , synek nie kaszle , nie ma kataru jest normalnie jak zawsze tylko wieczorem rosnie temperatura:(

Gość dla chłopca 5 i pół roku
ile ma synek?

Gość blebleble...
16 miesiey..

Gość Może gardło-angina ?
U mojej koleżanki syn miał gorączkę ale niby zdrowy. Była sobota na wszelki wypadek pojechała do szpitala do pediatry z małym i okazało się,że to angina ropna . Ile ma Twoje dziecko ?

Gość blebleble...
16 miesięcy...

Gość oo matko dobrze i szczęście
Oczywiście, ze idź, to, że nie kaszle nie znaczy, że nie jest chory, najwidoczniej organizm walczy z jakąś chorobą.

Gość pracujaca mama...
zeby moga mu isc, moze to byc poczatek trzydniowki. z powodu takiej goraczki bym na pogotowie nie jechala. ewentualnie lekarz, ale tam to moze i gorszego wirusa zlapac. obserwuj, czy sa inne zmiany, ale moim zdaniem nalezy poki co zbic tylko goraczke.

Wolałabym być nawet opierdzielona niż narażać dziecko.

Gość Może gardło-angina ?
Może być też np. zapalenie ucha (nie życzę). Kurcze chyba nie ma co gdybać lepiej jedź poproś żeby pediatra koniecznie zajrzał do uszu (nie wszyscy to robią). Gardło lekarz na pewno też sprawdzi ;-)

38,2 to jeszcze nie jest jakaś straszna gorączka tym bardziej że tylko wieczorami kiedy i tak temperatura ciała się podnosi, ja bym jeszcze się wstrzymała i dawała coś przeciwzapalnego jak np ibum a jak z zębami? może to tu jest problem?

Dobrze zbije gorączkę jednak nie usunie przyczyny tylko zwalczy skutek. Moje dziecko miało kiedyś takie objawy i co?!! Było to zapalenie ucha!!

przy zapaleniu ucha dziecko marudzi a autorka tylko o tej 3 w nocy o płaczu napisała a taki ibum jest też przeciwzapalny i przeciwbólowy a nie tylko zbija gorączkę więc nawet jak to początek zapalenia ucha to tez pomoże

38.2 nie jest zle to sie dopiero zaczyna goraczka od 38 . Nie ma innych objawow, czy je?jest ospaly, marudny?Jakby mial zapalenie ucha czy inna infekcje to by mial temp duuuzo wyzsza. Przetrzymaj go, dawaj duzo picia i jak temp przekroczy 38 znowu to daj leki na zbicie goraczki. Rano idz do przychodni a nie na ostry dyzur do szpitala

Gość ruuuuuur
lekarz,jesli nie ma objawow raczej niz nowego nie wymysli.mozna zrobic CRP,badanie moczu (czesto infekcje daja wlasnie wysokie goraczki). Ja u mojego synka czekalam te trzy doby, jesli goraczka nie mijala to szlam do lekarza. zazwycaj mijala bo byla to 3 dniowka badz zabki. A ta goraczka wcale nie jest b.wysoka...

Gość narciara......
wyglada mi na zeby lub trzydniowke. ja bym sie wstrzymala poki co z lekarzem, bo tam jest wieksze zagrozenie w poczekalni, ze taki maluch sie czyms zarazi. obserwuj.

Gość ruuuuuur
dokladnie zapalenie ucha to b.wysoka temp. i krzyk niemilosierny... moim zdaniem to tez panika jechac na ostry dyzur,bo dziecko mialo 38,2...

zawsze możesz isc do lekarza by rozwiac obawy ale czy koniecznie na pogotowie ? idź w ciagu dnia jak przyjmuje twój pediatra on zna dziecko