Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kLI12

Urodziny 3-katki po rozwodzie

Polecane posty

Gość kLI12

Witam, i proszę o pomoc. Moja córka niedługo obchodzi 3 urodziny. Chciałbym wyprawić u siebie w domu dwie imprezy jedną dla jednej strony moich rodziców i mnie oraz drugą dla mnie, drugich dziadków i eks - obydwie strony moich rodziców i eks są w zaognionych stosunkach, po tym jak rozpadem małżeństwa okazała się zdrada męża. Jego rodzice go bronili itp, poza tym była jeszcze wojna o podział majątku w której wszyscy uczestniczyli. Z byłymi teściami mam neutralny grunt,Byłą teściowa oswiadczyła, że woli zrobić ciasto w domu ze świeczką abym przyjechała z córką i uczetniczyłą w "ich imprezie domowej". Na początku przystałam na to. Ale ostatnio mój eks podczas odwiedzin córki powiedział, mi że moja była teściowa obawia się czy aby rzeczywiście rzeczy, które pozostały jeszcze u mnie na penwo oddam mojemu eks czy może nie zniszcze albo nie sprzedam. Mój eks powiedział to tonem żartobliwym i się śmiał z tego jednak mi po tych jej słowach za plecami odeszła ochota na wspólne siedzenie za stołem. Sytuacj i rozwód jest już dawno po, nie wiem po co takie uszczypliwe historie za moimi plecami. Co byście zrobiły na moim miejscu? Ni jestem osobą złośliwą ani kąśliwą, wole utrzymywać poprawne stosunki z dziadkami drugiej strony dla mojej córki, ale przebywanie w towarzystwie osoby, która obrania mi tyłek za plecami...Proszę o opinie.

powiem ci z punktu widzenia dziecka bo to ono jest najważniejsze ciesz się że tamta strona chce kontaktów bo rodzina mego ojca po rozwodzie przestała się kompletnie mną interesować dla dziecka to są dziadkowie, których kocha i ze względu na dziecko przełknij gorzka pigułkę!!!

Gość pracujaca mama...
zrob u siebie na swoich warunkach, tak ja chcesz TY! nie idz na zadne, najmniejsze ustepstwa tesciom, ktorzy bronili zdradzajacego meza. tyle.

Gość narciara......
zrob tak, zebys Ty sie czula komfortowo. u nich (tesciow) bedziesz zawsze u nich. ja bym zrobila nawet dla wszystkich razem i zaznaczyla, ze jesli ktokolwiek nie bedzie sie zachowywal i zapomni, ze tutaj najwazniejsze jest dziecko i jego urodziny, zostaje wyrzucony z imprezy. nia ma poruszania spraw rozwodu/zdrady itp. nie rob osobno dla tesciow, bo bedziesz sie czula osaczona, ale zaznacz, ze nikt nie mozen sie klocic. w obecnosci Twoich rodzicow tez bedziesz miala wsparcie.

Masz prawo robić u siebie w domu i ich zapraszać, na swoich warunkach, jeżeli tak się będziesz czuła bardziej komfortowo. Możesz babci od strony eks dać upiec tort, jeśli jej zależy... Tylko Ty masz przyznaną opiekę nad dzieckiem? Czy u męża dziecko też przebywa? Bo jesli jakiś czas jest u niego, niech tata jej zrobi drugie urodziny i wtedy Ty będziesz jej gościem...

Gość wspolczuje ci rozwodu
i pozostanie samej z malutkim dzieckiem :( ja chyba bym sie zalamala.