Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

darczello

suchy przewlekły kaszel tylko w dzień

Polecane posty

Suchy kaszel o 2 miesięcy tylko w dzień od wrzesnia do teraz. Kaszle od czasu do czasu - średnio 8=10 razy na godzine w dniu - w nocy kompletnie nic - spie jak dziecko. RTG klatki ok, badania krwi ok, ob 6, crp 3,5. RTG zatok super. Spirometria 2x 105%. Brałem Helicid bo myśleli że reflukx ale 4 tygodnie i nie dziala wiec napewno nie to. później seria róznych antzbiotykow i tez nie to - dodam ze jestem alergikiem sezonowym tzn latem. Dodatkowo zaczelo sie od tego ze pipeta odciagalem dziecią katarek jak byly chore, i sam cos wciagnelem mialem 38 stopni goraczki dreszcze i problem z zlapaniem pluc, jakos sam sie wyleczylem ale kaszel zostal, lekarze nie wiedza co mi jest. dostawalem kodeine 3 dni nie pomoglo, od dzisiaj na telfast 180 zibaczymy czy pomoze = prosze o pomoc jesli ktos tak mial

Gość gość
Ja mam podobnie, kaszel z odkrztuszaniem od sierpnia 2 serie antybiotyków Miałąm robione usg tarczycy i nic ,laryngolog nic nie stwierdził pomimo ze mam obrzeknieta sluzówke nosa i katar spływa mi do gardła ale stwierdził ze to nie z tego Teraz dostałam pilne skieroswanie do poradni płuc i mam wizyte we wtorek ,zapisałam sie tez do innego laryngologa bo nie bardzo wierze temu który obecnie mnie leczy Nadmienie ze przez lata lecze sie na zanik sluzówki w gardle ale dotychczasowe leki nawilzajace sluzówke gardła nie pomagaja

Gość MonsterkaA
A może warto żrobić bandanie spirometryczne w CZS Damian w Warszawie Każdy powinien sobie cociaż raz w życiu zrobić takie baranie. O spirometrii na prawdę polecam poczytać i dowiedzieć się jak to działa https://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość gość
Może się przydać zwłaszcza przy pierwszym podejściu do kupowania inhalatora zestawienie na http://rankinginhalatorow.pl/. Wybór jest teraz bardzo urozmaicony jedne inhalatory zrobione są bardziej pod małe dzieci, inne dla dorosłych i można też znaleźć takie modele które zrobiono pod seniorów i ich potrzeby.