Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brideZILLA

Wygląd domu w dniu slubu

Polecane posty

Witajcie :) Przygotowujecie jakoś swoje domy (a szczegolnie pokój w ktorym bedzie nagrywany wasz ubior) na wesele? Ja chcialabym cos ulepszyc, bo niezbyt ladnie mam w domu, a pokoju wlasnego nie mam, ale niestety nie pozwalaja mi na to fundusze... ;-/

Gość a po co to filmowanie stroju
chcesz się ciotkom chwalić, jakie majty w dniu ślubu nakładałaś??? może jeszcze poinstruuj kameruna, zeby ci sprzęcior pod spódnicę wetknął i utrwalił dla potomności wiekopomny wygląd twojej pupci ;) jak masz mieszkanie brzydkie a funduszy brak, po prostu spotykacie się z Mlodym już pod kościołem, i tam zacznie się pstrykanie czy kręcenie - no i problem z głowy

NIE FILMOWANIE STROJU, tylko filmowanie ubierania młodej, i blogoslawienstwo. Ależ niektózy ludzie są wredni :D Nie wiedzą o co chodzi, a drą jape :D Katastrofa...

brideZILLA , nie przejmuj się komentarzami. Zgadzam się z Tobą że fajnie jest mieć nakręcone przygotowania do wesele. Jak nie masz za dużo funduszy to może chociaż odświeżyć przedpokój i pokój w którym będzie błogosławieństwo czyli tam gdzie będą robione zdjęcia i gdzie będzie filmowane :)

Gość kamerowanie przygotowan
to wymysł fotografów i kamerunów, ktorzy chcą więcej zarobić... śmiesza tylko te rzekomo spontaniczne ujęcia (równie spontaniczne, co spotkania Kim ir Sena z ludem...) jak Pan Młody zapina dawno zapięte spinki przy rekawach, jak go koledzy jak lalkę ubierają w kamizelkę z obrusika, albo jak Panna młoda pudruje upudrowany nosek i maluje umalowane przez wizażystkę usteczka... żal.pl - ślepe zapatrzenie w hamarykanskie wzory jakby ktoś miał kamerować moja siostre, jak ją ciotki w sukienkę jak Barbi ubierają... nic tylko paść ze śmiechu i spalić się ze wstydu - jednoczesnie przeciez to moment intymny - równie dobrze można kameruna do kibelka zaprosić, niech utrwali po wsze czasy, jak Panna Młoda Robi Pierwsze Siusiu W Dniu Ślubu... tylko filmowania nocy poślubnej brak - a coraz więcej "nowoczesnych; ma i takiego "pomysła" żenua

he heeeee :D każdy ma inne podejście do sprawy. Zapomniałam widzę ująć w tytule,że osoby które mają inne poglądy by się nie udzielały :)

Gość na szczęście tu ma prawo
udzielać się każdy, to wolne forum, jak i wolny kraj - jak liczysz tu na ochy, achy, zachwyty i foczki-klaskaczki z równie małymi rozumkami jak twój, to się grubo mylisz :-p a ja ksie bedziesz prezentować tutaj z gadkami w stylu "słucham tylko tych, co mi przytakują i popierają", to inne forumki zabiją cię smiechem i zjedzą na śniadanie... jak np. różową samozwańczą królową ślubnej głupoty i mitomanii, zię

Ha :D Następny mądrala Jeśli umiesz czytać wyraźnie to prosze-czytaj, a nie mów mi jaka jestem :) Nigdzie nie pisze ze slucham tylko tych co mi przytakują ;-> Nie cwaniakujcie tak jeden po drugim. Owszem, to wolne forum :D kto powiedział że nie??? :)

Ta osoba która uważa że filmowanie przygotowań to żenada to może niech sama w ogóle daruje sobie na weselu kamerzystę i fotografa bo przecież to takie sztuczne jak goście uśmiechają się do kamery no a sesja zdjęciowa...? Przecież te pozy też nie są spontaniczne... więc może w ogóle zastanów się nad całym weselem czy warto organizować skoro dla Ciebie to sztucznie przygotowana wcześniej szopka... Moim zdaniem miło jest po latach powspominać i popatrzeć na zdjęcia i film ale każdy może mieć inne zdanie.

Gość czarna xx
ja na Twoim miesjcu skupila sie na piekny udekorowaniu stolu i miejsca do blogoslawienstwa reszta to pamietaj nic nie znaczy w tej chwili tak waznej i pieknej uwierz mi

Gość wiele osób rezygnuje ze zdjęć
z "przygotowań", a i przy błogoslawienstwie nie chce zbiegowiska to intymne chwile - tłum wokół i pstrykanie fotek to niekoniecznie dobry pomysł błogosławieństwo nie musi się odbyć w domu - rodzice mogą Młodych wyściskać w kruchcie kościoła, bez tłumu gapiów - tuż przed tym, jak po Młodych wyjdzie ksiądz można też wymienić serdeczne uściski w czasie znaku pokoju, da się wtedy pstryknąć kilka fotek, ale nie będzie dętych przemów czy machania paprotką i nie trzeba będzie malować domu

Moja koleżanka miała właśnie taki sam problem - niezbyt ładnie urządzony dom i dlatego kamerzysta pokazywał ja w sukni ślubnej w ogrodzie :) akurat kwitły drzewka i wyglądało pięknie. Błogosławieństwo też było w ogrodzie w takiej przystrojonej altance i na płycie wygląda to jak na amerykańskich filmach :D

Poza tym jest wiele możliwości :) może być bajkowe tło z tyłu, albo rozmyte tło i wyraźnie widać tylko Ciebie jak sie malujesz. Powiedz kamerzyście o co chodzi i pewnie cos wymyśli

Gość Mama Mgławicy Andromedy
Błogosławieństwo i przygotowania nie są amerykańskim zwyczajem, wręcz przeciwnie - jest to słowiańska tradycja. Pana Młodego ubierały zawsze kobiety niezamężne z jego rodziny, to sama z Panną Młodą. Następnie Pan Młody wyruszał po wybrankę, w jej domu otrzymywał błogosławieństwo rodziców i razem, przy dźwiękach harmonii wychodzili do kościoła. Amerykańska para młoda spotyka się dopiero w kościele - Pan Młody czeka na wybrankę przy ołtarzu.

Gość mnie zastanawia jedno
jak mówisz ze masz nie ładny dom, a funduszy brak to dlaczego wyprawiasz wezsele?? jak biedna jesteś, ja bym wolała dać te pieniadze na remont domu, a nie wesele, ale to typowe zastaw sie a postaw sie, chałupa niech sie wali ale wesele musi być, i dla mnie to jest zenujace

Chodziło mi o to że w tym błogosławieństwo w ogrodzie w altance przybranej kwiatami wyglądało jak na amerykańskim filmie :) nie pisałam że to amerykańska tradycja

Gość lenka-rzeszów
błogosławieństwo to chyba raczej polska tradycja?

Ha ha ha :D Popatrzcie jak ludzie lubią się domyślać na tych forach.... Lepiej postawic na dom niz sie ozenic tak? Buahahaha :D Jestem córką najstarszą, po mnie jest jeszcze piecioro rodzenstwa, wszyscy mieszkaja w tym domu ( tylko na jednym poziomie), i po huja ja mam szykowac dom, tzn REMONTOWAC czy Bog wie co?? Po to sie zenie zeby zaczac myslec o swoim domu, a nie rodzicow ;P Oj Boze... Żal mi was po prostu. Potraficie byleco wymyslic zeby tylko kogos zrypac. Ułomni ludzie...

Gość żenisz się??
ty pierdolona lezbijko hehee

Gość no nie gadaj!
Ułomne to jest uwiecznianie ubierania młodej na filmie/zdjęciach i przeżywanie tego jak mrówka okres :o I robienie z tego powodu cyrku w mieszkaniu. Ja nie miałam żadnych zdjęć ani filmu z ubierania, założenie sukienki zajęło mi 5 minut i wyglądało jak normalne ubieranie się, nie bardzo w ogóle rozumiem ten zwyczaj pokazywania całej rodzinie jak zakładacie kieckę i podwiązkę :o Ale skoro masz taki wielki problem z tym to po prostu postaraj się aby we wnętrzach było czysto, żeby nie leżały żadne szmaty na wierzchu, kurze pościeraj, a jak masz czas to odmaluj pokój.