Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedronka000

muszę schudnąć 20 kilo!! pomocy

Polecane posty

Cześć dziewczyny, mam problem ponieważ w ciągu roku przytyłam 20 kilo a później w ciągu kolejnego pół roku znów przybrałam 11 kilo .. mam 178cm wzrostu i ważę 87kilo. Rodzina mnie męczy że muszę schudnąć, a siostry twierdzą że przy mojej wadze i wzroscie wyglądam jak babochłop.. Zawsze byłam bardzo szczuplutka ważyłam ok 54 kilo. Ciężko jest mi zrzucić te kilogramy, bo nie stać mnie na różne 'niskokaloryczne' jedzenie, jem to co wszyscy w domu .. W czerwcu idę na wesele siostry i muszę zrzucić chociaż 20 kilo .. Jak wspomniałam nie mam za bardzo kasy ponieważ nie pracuję i ciężko mi tą prace znaleźć .. pomóżcie

Gość aniołkowa2283
czesc:P ja przytylam 34 kg w ciazy i choc minely 3 lata od porodu schudlam z tego 15 tylko. waze 83kg i jestem tlusta.zaczelam sie odchudzac 4miesiace temu:poszlo 10kg jak narazie.

Badania mam wszystkie w normie. Byłam u lekarza. I jeszcze te okropne rozstępy, na udach, pośladkach, biodrach i piersiach ;( czerwone blizny ..

Gość kot jest ali!
Rozstępy... Ech... Ja jestem w miarę szczupła (160 cm, 54 kg) ale mam olbrzymie na piersiach i pupie... pomagaja masaże szorstka rekawica. Są mniej widoczne i wygładzone..

kurcze nie pamiętam :) ale byłam u 2lekarzy pierwszy mówił że w normie jest drugi też tak powiedział więc chyba jest rzeczywiście ok

Ale dodam że uwielbiałam od zawsze słodycze,(już ich nie jeem :(( ) nigdy nie tyłam ale może teraz nie pracując mam za mało ruchu ..

Gość masmiX
no najlepiej obżarstwo tłumaczyc chorobą ja mam kuyzynke,dziewczyna 27 lat a wazy ponad 100 kg przy wzroscie 163-165 max-wygląda tragicznieale nic sobie z tego nie robi

Uda się, trzymam kciuki :) Ja już jestem na innym topiku i zapraszam do nas. Do czerwca to masz zaledwie 4 kg na miesiąc, więc musisz całkowicie zrezygnować ze słodyczy, tłustego jedzenia, chleb tylko rano i to ciemny i 3 godziny przed snem koniec jedzenia.

Gość gdybym
Gdybym schudła 20 kg zostałby po mnie cień.Proponuję dużo stresu a schudniesz.

masmiX nie twierdzę że jestem chora, ale dodatkowe badania może się przydadzą> fakt faktem jadłam duuużo fast foodów, piłam cole i różne kolorowe napoje jak pewnie większość osób po prostu to uwielbiam :) ale przytyć ponad 30 kilo w ciągu półtora roku to chyba troszkę za dużo

Do teg godzinka ruchu codziennie ( choć sama mam z tym ciężko) i waga będzie spadać. Jak się zmienia nagle tryb życia, czyli z ruchliwgo na siedzący to później niewiadomo kiedy przymywa kilogramów.

biedronka....fakt faktem duzo przytylas w ciagu poltora roku....odsun cole,slodkie ,gazowane napoje,bialy chleb ,chipsy i fast foody oraz slodycze a zobaczysz jak Ci waga szybko pojdzie w dol.... Pij duzo zielonej herbaty,wody mineralnej - jest pyszna:D

Gość gruba swinia
ja też mam problem z tym, że ja już wiele razy się odchudzałam i chudłam nawet i po 20 kg. Ale miałam efekt jojo, wracałam do dawnego trybu życia. I mi się tak zwalił metabolizm, że teraz na żadnej diecie nie schudnę no po prostu jestem 3 tygodnie na diecie, a ubytek na początku 2 kg, a potem stoi. Wcześniej chudłam przez 3 tygodnie jakieś 5-6 kg. A teraz nic.. i to zniechęca. I na razie nie stosuje żadnej diety, ale wiem, że muszę jestem jeszcze wieksza od Ciebie autorko wiec wyboraź sobie jak ja wyglądam. No, ale nie wiem co zrobic po prostu nie wiem jaka diete zastosowac by cos sie ruszylo. Ja mam 1,5 roku, bo wychodze za maz...Chciałabym schudnac 30kg.A rozstepy tez sa straszne nawieksze na brzuchu wygladam jakbym byla po ciazy na brzuchu cala siata rozstepow, na biodrach. Na pupie nie mam o dziwo, ale na piersiach i rekach sa! najwiecej mi poszlo w gorne partie ciala:( mimo, ze biodra tez mam wielkie. Jakies 130 cm:o

" ja też mam problem z tym, że ja już wiele razy się odchudzałam i chudłam nawet i po 20 kg. Ale miałam efekt jojo, wracałam do dawnego trybu życia. I mi się tak zwalił metabolizm, że teraz na żadnej diecie nie schudnę no po prostu jestem 3 tygodnie na diecie, a ubytek na początku 2 kg, a potem stoi. Wcześniej chudłam przez 3 tygodnie jakieś 5-6 kg. A teraz nic.. i to zniechęca. I na razie nie stosuje żadnej diety, ale wiem, że muszę jestem jeszcze wieksza od Ciebie autorko wiec wyboraź sobie jak ja wyglądam. No, ale nie wiem co zrobic po prostu nie wiem jaka diete zastosowac by cos sie ruszylo. Ja mam 1,5 roku, bo wychodze za maz...Chciałabym schudnac 30kg.A rozstepy tez sa straszne nawieksze na brzuchu wygladam jakbym byla po ciazy na brzuchu cala siata rozstepow, na biodrach. Na pupie nie mam o dziwo, ale na piersiach i rekach sa! najwiecej mi poszlo w gorne partie ciala mimo, ze biodra tez mam wielkie. Jakies 130 cm " Ja mam w biodrach 110cm .. Trzymam za Ciebie kciuki napewno dasz radę!

Moja znajoma przez miesięcy ciąży przytyła prawie 40 kg, więc można przytyć w 1,5 roku 30kg poprostu się obżerając. Jeśli jadłaś fast foody, piłaś cole, do tego słodycze, wieczorne podjadanie i mało ruchu to przytyłaś. Ale nie ma co sie zastanawiać, głowa do góry, od dzisiaj dietka plus ćwiczenia i niedługo zobaczysz efekty.

Gość gdybym
Gruba świnia- Może zacznij więcej się ruszać, do pracy rowerem,do sklepu rowerem.Zamiast siedzenie przed telewizorkiem wymyj okna albo posprzątaj, zawsze to jakiś ruch.Natomiast na rozstępy jakiś dobry krem no i nie łam się, wierz mi ludzie mają o niebo większe problemy niż waga ciała.

Właśnie dziś jest początek miesiąca i początek mojej diety. Do czerwca zostało 6 miesięcy więc mam nadzieję że uda mi się schudnąć ! Trzymajcie kciuki :) będę Was informować o moich postępach :) Wtedy będę miała większą motywację :)

Gość tttttttttttttttttttttttttttt
Wylicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne. odejmij od tego z 500 kcal. i staraj się jeść o te 500 kcal mniej niż faktycznie wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne. Unikaj drożdżówek, chipsów, białego chleba, makaronów, masła, ciastek. Staraj się chodzić na długie spacery. Cwicz w domu. Jak oglądasz jakiś film rozciągaj się. Mozesz zacząć biegać.

Hormony hormonami ale ja widziałam ile ona jadła, w samochodzie jak jechała to cukierki paczkami leżały.

Gość gruba swinia
Ja nawet nie pracuje :O niestety nie mogę znaleźć pracy pewnie przez wagę, bo jak ja wyglądam? nie mam pojęcia jaką dietę zastosować chyba wybiorę się jednak do dietetyka, bo sama to już wiele razy sobie krzywdę zrobiłam. Kiedy pierwszy raz przeszłam na dietę ważyłam tylko 80kg, potem przytyłam wazylam 90, potem kolejny raz przeszlam na diete, ale przytylam juz do stówy. Gdybym sie nie zaczela odchudzac kiedys to bym dzis wazyla te 80 kg i wcale tak tragicznie by nie bylo. A zachcialo mi sie glupich diet i efekt jojo i z nawiazka jeszcze 20kg. Ruch - chcialabym tylko czasami schylic sie czlowiek nie moze. A mloda jestem mam 22 lata. Wiem, ze jestem potworem, a dziw bierze, ze ten moj facet mi sie wlasnie w takim momencie oswiadczyl. Ale chociaz mam motywacje i obym do slubu zrzucila.

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałka
gruba swinia - widocznie Twojemu facetowi Twoje kg.,nie przeszkadzaja ale chcesz sie odchudzic sama dla siebie i bardzo dobrze:D 22 lata i wazyc ponad 100 kg....wspolczuje ale trzymam kciuki i idz dio dietetyka bo znowu bedziesz miala jakas dziwna diete po ktorej wrocisz do efektu jojo:/ Nie glodz sie...ogranicz slodycze,najlepiej w ogole ich nie jedz a jak masz ochote na slodkie to kup sobie jogurt z Danone badz z Jogobelli!Nie ppij slodkich napojow!Bron Boze coli! Wiecej sexu i juz bedzie wiecej ruchu:D

Gość gruba swinia
Choćbym miała iść prywatnie to pójdę, ale po nowym roku teraz za wiele wydatków. Mam nadzieję, że pomoże, że to będzie jakiś mądry człowiek, bo ja już od wakacji miałam kilka podejść i niestety waga stoi metabolizm uśpiony.

Dziewczyny...relks...nie mówimy o sobie gruba świnia...stop.... Bierzemy się za siebie!!!!Ja jestem przykłądem że się da!!!! schudłam prawie 60 kg...9 lat utrzymywałam wagę...w ciągu oststniego pół roku...przestałam po prostu się kontrolowac - no i 7 kg wróciło:(( Ale 3 juz zgubiłam..zostały cztery i do Nowego roku chcę się tego pozbyć!!!! Jaki mam przepis - lekkie sniadanko - zazwyczaj kromka ciemnego pieczywa z jakims serkiem, pomidorem...później kawa, czerwona herbarta...do południa jakiś owoc...po powrocie z pracy - obiad - to jest największy posiłek w ciągu całego dnia - koniecznie przed 18.. no i później już nic:))) Tak udało mi się schudnąc właśnie i jo - jo nie było:)

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałka
otulona snem wiem,wiem jest tam duzo cukru ale ja nie mam czasu na robienie domowych jogurcikow..czasami w week.cos zmiksuje ale nalezy to szybko zjesc....ostatnio zrobilam sok z marchewek,jablek i mandarynek...nie dodawalam cukru a takie to bylo slodkie,ze musialam dodac wody:D

Gość gruba swinia
Ja właśnie ochudzajac sie kiedys jechalam na serkach wiejskich, owsiance, piersiach gotowanych, warzywach, zero cukru, zero chleba. I schudlam 20 kg. Tylko chyba jadlam za malo kalorii jakies 500-700 chyba i kompletnie nie trzymalam sie pór dnia jadlam sniadanie nawet o 12. Fakt po 18 juz nic, ale obiad tez raz juz o 13, bo sniadania nie zjadlam, a innym razem o 17. I tylko 2 posilki jadlam.

Gość gruba swinia
Aneta 60 kg?? o dziewczyno pieknie. Ja bym bardzo chciala chociaz 30 zrzucic, ale super byloby te 40. Jednak nie wydaje mi sie to realne... Ja mam 175 cm, waze 104 kg.